HABER: TAMER ARDA ERŞİN- KAMERA: ÜNAL AYDIN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ve beraberindeki CHP heyeti, Manavgat’ta yangından etkilenen köylerde incelemede bulundu. Öztunç, yangında yaralanan sansarın içler acısı halini görünce, onu bulan yurttaşlardan sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Tüylerinin neredeyse tamamı yanan hayvan güçlükle nefes alabiliyordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ve beraberindeki CHP heyeti, 5 yurttaşın hayatını kaybettiği Antalya’nın Manavgat ilçesinde yangından etkilenen ve yangının sürdüğü köylerde incelemede bulundu.

Öztunç, bir köyde yurttaşlar tarafından kurtarılan yaralı sansar ile karşılaştı. Tüylerinin neredeyse tamamı yanan hayvan güçlükle nefes alabiliyordu.

Öztunç yurttaşlardan sansarın durumu hakkında bilgi alırken “Nereye götüreceksiniz?” diye sordu. Yurttaşlar veterinere teslim edeceklerini söyledi. Yurttaşlardan biri sansarın durumuyla ilgili olarak “Biraz önce baygındı şimdi hareket etmeye başladı. Nefes alıyor” dedi.

Öztunç yurttaşlara “Bir an önce götürün arkadaşlar ya” ricasında bulundu. Öztunç pikap aracın arkasına, kasanın içine konulan sansarın düşmesinden de endişelenerek, “Orada devrilmesin” diye uyardı. Yurttaşlar sansarı güvenli gidebilecekleri şekilde araca yerleştirdi.

Öztunç; yolda yangın söndürme çalışmasını sonlandırdıktan sonra, dönerken başka bir yangınla karşılaştığı için ona müdahale eden Budur Belediyesi itfaiye ekipleriyle karşılaştı. İtfaiye amiri Öztunç’a yanan yerler hakkında bilgi verdi. İtfaiye amiri, rüzgar sürekli yön değiştirdiği için yangına önden müdahale edemediklerini, uçaklar su bıraktıktan sonra yangının arkasından müdahalede bulunabildiklerini söyleyerek, “Uçaklar önden soğuttuğu zaman bizim yaklaşmamız daha kolay oluyor. Isı düşüyor. Şu an yayılması yavaşladı ama kontrol altında değil hala” dedi.

Öztunç yangın bölgesine giderken yolda itfaiyecilere gönüllü olarak yardım eden yurttaşlar ile yangın ve yardım çalışmaları hakkında konuştu.

“İÇİN İÇİN YANIYOR AĞAÇ”

Öztunç, yangın tehlikesi altında olan bir köye girişte, yurttaşlardan; yangının nereye yöneldiğine ilişkin bilgi aldı. Öztunç yangının etkilediği köye gittiğinde ise korkunç bir manzara ile karşılaştı. Köydeki evlerin yarısı yangından etkilenmiş ve evlerin yanındaki bir ağaç ve elektrik direği yanmaya devam ediyordu. Öztunç, “İçin için yanıyor ağaç, elektrik direği yanıyor. Bu her an devrilebilir” diye çevredekileri uyardı.

Öztunç, bu köyde yangın söndürme çalışmalarını sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinden bilgi aldı ve onları yanan ağaç ile elektrik direği konusunda uyardı.

Öztunç ve beraberindeki heyet yangının olduğu bölgeden dönerken yolda yangından etkilenen köylülerle konuştu. CHP heyeti köylülerin olduğu tepelik bölgedeyken yangın söndürme uçağı yanmak üzere olan bir seranın üzerine su bıraktı. Yangının dördüncü gününde uçak ve helikopterin söndürme çalışmalarına hız verdiği görüldü.

Öztunç, yangının şiddetlenmesine neden olan kuraklığa da dikkat çekerek, “O kadar kuru ki yerler, baksana çok kuru” dedi.  

YANGININ BÜYÜKLÜĞÜ DRONE İLE GÖRÜNTÜLENDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yangından etkilenen Çardakköy’e bağlı Zeybek Mahallesi’nde drone ile çektiği görüntüler ise yangının büyüklüğünü gözler önüne serdi.