CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Halkalı-Kapıkule Yüksek Hızlı Tren projesinin Çerkezköy-Halkalı bölümünde 3.1 milyar TL’lik maliyetin Kanal İstanbul güzergahıyla kesiştiği için 7.7 milyar TL olduğunu belirtti. Akın, “Kanal İstanbul’a bir tek çivi çakılmadan bedelini vatandaşın sırtına yüklemek ayıptır. Bu Katarlıların rantı mı, 'Beşli Çete'nin rantı mı?" diye sordu.

Akın, Türkiye’nin Avrupa ile demiryolu bağlantısını sağlayacak Halkalı-Kapıkule Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi’nin Çerkezköy- Halkalı bölümündeki maliyetin 2,5 katına çıkarılmasını ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi. “Cumhurbaşkanlığı tarafından 2021 yılı yatırım planlamasında sessiz sedasız değişiklikler yapıldı” diyen Akın, projenin ilgili bölümündeki maliyetin 3.1 milyar TL'den 7.7 milyar TL'ye çıkmasının yanında TCDD’den alınarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredildiğini belirtti. Akın, “Kanal İstanbul’a bir tek çivi çakılmadan bedelini vatandaşın sırtına yüklemek ayıptır, yazıktır, günahtır. Bu kimin rantı, katarlıların rantı mı, 'Beşli Çete'nin rantı mı?” dedi.

"YATIRIMA KARŞI DEĞİLİZ"

Akın, "Kanal İstanbul büyük bir talan projesi, rant projesi hem doğayı katleden hem de bölgeyi faciaya götürebilecek bir proje" diyerek, projenin tarım alanlarına vereceği zarara işaret etti.  Akın "Kime söz verdiniz de bu milletin parasını malını doğasını başkalarına peşkeş çekiyorsunuz?" sözleriyle iktidara seslendi. "Yatırıma karşı değiliz, yatırımı destekleriz" diyen Akın, "Yatırım yapılacak ama şeffaf olunacak" eleştirisini yaptı. 

"PROJEYİ YANDAŞLARA VERMEK İÇİN BAKANLIĞA DEVRETTİLER"

Projenin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü bünyesinde bu yıl içinde ihale sürecinin tamamlanmasının beklendiğini belirten Akın, "Projeyi kendi yandaşlarına devretmek için Bakanlığa verdiler" dedi.