CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Selçuk Özdağ’a saldırıyı araştıran savcıyı MHP’lilerin gösterilmesiyle ilgili suç duyurusunun 21 gündür işleme konulmadığını belirterek, Boğaziçi protestoları nedeniyle öğrenci Beyza Buldağ’a 2 gün içerisinde tutuklamasına  “Adalet sistemi ne yazık ki herkes için eşit çalışmıyor” dedi.

Başarır, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a saldırıyı araştıran savcının MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ve MHP’li isimler tarafından hedef gösterilmesiyle ilgili yaptığı suç duyurusunun 21 gündür işleme konulmadığını söyledi.

Yazılı açıklama yapan Başarır, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolara destek vermesinin ardından İzmir’de gözaltına alınıp, İstanbul’da tutuklanan Mimar Sinan Üniversitesi öğrencisi Beyza Buldağ’ın 2 günde tutuklanmasına tepki gösterdi. Başarır şunları söyledi:

"Aradan 21 gün geçmesine ve suç duyurusunda bulunmama rağmen kılını kıpırdatmayan yargı, hiçbir suçu olmayan olan Mimar Sinan Üniversitesi öğrencisi Beyza Buldağ’a 2 gün içerisinde tutuklama kararı veriyor. Yapılan bu uygulamalar, yargı sistemimizin ne kadar kişilere bağlı olarak değişkenliğe uğradığının bir göstergesidir. Ne yazık ki Türkiye Cumhuriyeti Yargısı hiç bu hale düşürülmemişti.  Kimilerinin işledikleri suç alenen ortadayken harekete geçmeyen yargı mensupları, suçsuz olanlar için mevcut konjonktüre göre 2 gün içerisinde tutuklama kararı verebiliyor. Adalet sistemi ne üzücüdür ki herkes için eşit çalışmıyor.” 

‘PIRIL PIRIL GENÇLER TUTUKLANIYOR’

“Öğrenci kardeşimiz Buldağ, ‘Halkı kin nefret düşmanlığa tahrik ve suç işlemeye tahrik suçlamasıyla’ sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Bu Türk yargısı için son derece vahim bir karardır. Beyza Buldağ’ın CMK 100 ve devamı maddeleri uyarınca tutuklanması; Beyza’nın içindeki kin, nefret ve düşmanlığı değil, iktidarın içindeki kin, nefret ve düşmanlığı göstermektedir. ‘Halkı kin, nefret, düşmanlığa tahrik ve suç işlemeye tahrik’ suçu Ceza Muhakemeleri Kanunu madde 100’deki katalog suçlardan olmamasına rağmen, Beyza çıktığı mahkemece hak, hukuk bilmeyen bir hakim tarafından tutuklanıyor. Pırıl pırıl gençler, ‘Tek Adam’ ın siyasi hırsı, egosu yüzünden keyfi olarak tutuklanıyor.’’

‘AKP YARGISINDA ‘TAYYİP BEY SEN ÜLKEYİ YÖNETEMİYORSUN DEMEK SUÇ’

“Beyza Buldağ’a atfedilen suçlamalar: Twitter’da @boundayanisma hesabını yönettiği iddiasıyla, ‘12.Cumhurbaşkanı’na Açık Mektup’ yazısı sebebiyle cumhurbaşkanına hakaret, diğer paylaşımlar sebebiyle halkı kin, nefret, düşmanlığa tahrik etme ve suç işlemeye tahrik etme. Tek delil ise Twitter’daki @boundayanisma hesabı ile Beyza Buldağ’ın telefon numarasının son iki hanesinin 12 ile bitmesi. Cumhurbaşkanına siyasi eleştiriler sunmaktan ibaret bir açık mektup yayınlanıyor ve iki gün sonra öğrencilerin evi basılıyor, tutuklamalar yapılıyor. Bunun adı ‘yargının siyasallaşması’ dır. İktidarın Anayasa ve Türk Ceza Kanunu’nu hiçe sayan uygulamaları, ‘Yeni Anayasa’ söylemlerini de boş bir safsata haline getirmektedir.’’