CHP Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa'daki Nilüfer Çayı'nın ardından Orhangazi ilçesindeki Karsak Deresi'ndeki kirliliğe dikkat çekti. Dereye evsel ve sanayi atıklarının karıştığını söyleyen Kayışoğlu, "Karsak Deresi de Gemlik Körfezi'ne yani Marmara Denizi'ne akıyor. Burası şu anda çok kokuyor" dedi.

CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, geçtiğimiz hafta Uludağ'dan doğarak Marmara Denizi'ne dökülen Nilüfer Çayı'ndaki kirliliği yerinde inceleyerek önlem alınması gerektiğini söyledi.

Kayışoğlu, bugün de Orhangazi ilçesindeki Karsak Deresi'ndeki evsel ve sanayi atıklarının kirliliğe neden olduğunu, aynı Nilüfer Çayı gibi Karsak'ın da Marmara Denizi'ne karıştığını ifade etti. 

CHP Orhangazi İlçe Başkanı Ender Teke ile birlikte inceleme yapan Kayışoğlu, şunları söyledi:

"Karsak Dere'mizin üstündeyiz. Niye gösteriyoruz burayı size? Karsak Deresi de Gemlik Körfezi'ne, yani Marmara Denizi'ne akıyor. Burada, bir mahalleden gelen fosetpik akıyor. Bunu yansıtamıyoruz size ama burası kokuyor şu anda. Karsak Deresi'nin rengi de malumunuz. Yine yol kenarında, arıtılmadan birtakım tesislerin, sanayinin, kurulmayan arıtmalar nedeniyle bırakılan pisliklerin aktığını görüyoruz ve Marmara Denizi'ne karışıyor."

Orhangazi'de arıtma tesisi olsa da kapasitesinin yetersiz olduğunu söyleyen CHP Orhangazi İlçe Bakanı Teke, "Dış mahallelerin arıtma tesisleri maalesef yok. Hem İznik Gölü'nün kirliliği açısında hem de Gemlik Körfezi'ne akan bu derenin kirliliği açısından bütün dış mahallelere foseptik ve arıtma tesisi yapılması önemli" dedi. 

CHP'li Kayışoğlu'nun bir sonraki durağı ise Gemlik oldu. Karsak Deresi'nin Marmara'ya döküldüğü alanda inceleme yapan Kayışoğlu, "Ne kadar kirli olduğunu görüntülerden görebiliyorsunuz. Maalesef derelerle ilgili hiçbir ıslah çalışması yapılmadığı gibi, denetim yapılmadığı her türlü atığın, kimyasalın derelere karıştığını ve Marmara Denizi'ne döküldüğünü canlı canlı her yerde görüyoruz" dedi.