CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Marmaris'teki yangına ilişkin AFAD Koordinasyon Toplantısı’na Marmaris Belediyesi'nin daimi üyesinin alınmadığını, Belediye Başkanı Mehmet Oktay'ın da toplantıya çağrılmadığını söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Biz, belediyelerle ortak çalışıyoruz. Dışlamıyoruz" dediğini ifade eden Öztunç, "Belediye Başkanı zaten çağırılmadı. Marmaris'te yangın var, yanıyor ama AK Partili bakanlar belediyeyi çağırmıyorlar. Belediyesiz toplantı olur mu? İtfaiye belediyeye bağlı. Buradaki pek çok hizmeti belediye yapıyor. Niye çağırmıyorlar? Çünkü belediye CHP'li" dedi.

CHP Doğa Haklarından ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Öztunç, İçişleri Bakanı Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Marmaris’teki AFAD Koordinasyon Toplantısı'nda yaptığı açıklamalara yanıt verdi.  

Öztunç, "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de Marmaris'teler. Ve az önce bir açıklama yaptılar. Soylu diyor ki, 'Biz, belediyelerle ortak çalışıyoruz. Dışlamıyoruz.' CHP'li belediyelerle de çalıştığını, bu süreci böyle yönettiklerini belirtiyor. 'Her kararda beraberiz' diyor" dedi. 

Öztunç, Soylu ve Pakdemirli'nin Marmaris’te AFAD Koordinasyon Toplantısı yaptığını belirterek, "Peki kim yok o toplantıda? Marmaris Belediyesi yok. Marmaris Belediyesinin daimi üyesi toplantıya katılmak üzere gidiyor, diyorlar ki 'Siz davetli değilsiniz, katılamazsınız.' Marmaris Belediyesinin temsilcisi oradan çıkmak zorunda kalıyor. Belediye Başkanı zaten çağırılmadı. Marmaris'te yangın var, yanıyor ama AK Partili bakanlar belediyeyi çağırmıyorlar. Belediyesiz toplantı olur mu? İtfaiye belediyeye bağlı. Buradaki pek çok hizmeti belediye yapıyor. Niye çağırmıyorlar? Çünkü belediye CHP'li" diye konuştu.

Bakanlara tepki gösteren Öztunç, "Bunlar böyle, başka şey söylüyorlar, başka şey yapıyorlar. Sözlerine güven olmaz. Böyle bir günde eleştirmek istemiyoruz ama çıkıp ekranlarda millete belediyelerle birlikte çalıştıklarını söyleyip de arkasından belediyeyi CHP'li olduğu için bu işe dahil etmemeleri ne kadar iki yüzlü olduklarının göstergesidir" dedi.