CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır satılamayan karpuz tarlasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi, “Sayın Cumhurbaşkanı sen git tüpçüden 750 milyon dolar krediyi tahsil et, bu insanlara ver. Traktör, tarla hacizde. Uçsuz bucaksız tarlalarda karpuzlar ortada kaldı. Ne yiyecek bu insanlar? Sen Demirören’i düşünme, o çok zengin. Sen çiftçiyi düşün" dedi. 

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır Mersin'in Tarsus ilçesinde çiftçiyle, köylüyle bir araya geldi. Tarsus’un Bahşiş Köyü’nde karpuz üreticilerinin sorunlarını dinleyen Başarır, “Manavda en ucuz karpuz 3 lira buradaki karpuz üreticimiz 50 kuruşa satamıyor. Demirören’e verdiğiniz 750 milyon dolar krediyi takip etmiyorsunuz, ama her köyden çiftçilerimiz bizi arayarak ineğim, traktörüm haczedildi diyor. Bir yıl tarlanı sür, ek, gübreni at, karpuzun tarlada kalsın” dedi.

İSYAN EDEN ÇİFTÇİ KARPUZU YERE ATTI: KARPUZ 20 KURUŞ

Devletten yardım beklediğini belirten ve isyan eden bir çiftçi, “Mahsulümüz tarlada kaldı. Dünyanın en pahalı mazotunu, gübresini biz kullanıyoruz. Traktörümüz banka tarafından hacizli. Sera naylonumuzu bile alamıyoruz. Bu karpuzları ne yapacağız biz. İran karpuzları 20 liraya satıldı. Bizim karpuzlarımız 20 kuruşa tarladan kalkmıyor. Koyunlar yiyor, hepsi tarlada kaldı” diyerek karpuzu yere fırlattı.

"SEN GİT TÜPÇÜDEN 750 MİLYON DOLAR KREDİYİ TAHSİL ET, ÇİFTÇİYE VER"

Karpuz tarlasından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen CHP’li Başarır şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanı sen git tüpçüden 750 milyon dolar krediyi tahsil et, bu insanlara ver. Traktör, tarla hacizde. Uçsuz bucaksız tarlalarda karpuzlar ortada kaldı. Ne yiyecek bu insanlar? Sen Demirören’i düşünme, o çok zengin. Sen çiftçiyi düşün. Ayıp! Ben her köyde söylüyorum; gidin traktörünüzü Ziraat Bankası’nın önüne bırakın ki utansınlar biraz diyorum. Edep artık! Ülkeyi soyuyorsunuz. 250 bin tane çiftçiye 3’er bin dolar iki yıl ödemesiz kredi verseydiniz bu mağduriyet yaşanmazdı. Çiftçilerimizin isyanına kulak verin.”