Okulların açılmasıyla artan yurt ve kira fiyatları öğrencileri ve ailelerini isyan ettirdi. Mülk sahiplerinin fiyatlardaki fahiş artış hamlesi ve senet dayatması beraberinde barınma sorununu da getirdi. Yaklaşık 50 bin öğrenciye ev sahpliği yapan Aydın’ın barınma gündeminini “hükümetin pandemideki beceriksizliği” olarak değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi Efeler Belediye Meclis Üyesi Altan Kemerci, “barınamıyoruz” dedi.

“FATURA ÖĞRENCİLERE KESİLDİ”

Hükümetin pandemi sürecini yönetemediğini ve mağdur edilenlerin emekçi insanlar olduğunu faturanın da öğrencilere kesildiğini kaydeden CHP’li Kemerci,yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “ Yaklaşık 2 yıllık aranın ardından üniversiteler yüz yüze eğitime geçiyor. Dolayısıyla milyonlarca öğrenci aynı anda ev, apart, yurt arayışına başladı. Önceden sadece o yıl kayıt yapanlar ev, apart ve yurt ararken şimdi online eğitimde memleketlerine dönen öğrenciler de barınabilecekleri yerler aramaya başladı.Dolayısıyla yeterli sayıda devlet yurdu olmadığı için özel yurt, apart ve dairelere mecbur olan öğrenciler zorunlu olarak müthiş bir talep yaratmış oldu. Ev sahipleri, yurt sahipleri için bu konuda herhangi bir üst sınır, standart olmaması ve sermaye sınıfının faturasını öğrenciler de dahil olmak üzere bir bütün olarak halka kesmeye çalıştığı ekonomik kriz, öğrencileri fahiş fiyatlarla karşı karşıya bıraktı.Hükümetin pandemi döneminde beceriksiz politikası ; halka kesmeye çalıştığı faturalar ,ailelerin yaşadığı zorluklar öğrencilerin önemli bir bölümünü hem okumaya hem de çalışmaya zorlarken konut sorunu öğrenciler için çok somut bir hal aldı.”

ÖĞRENCİLER; BARINAMIYORUZ

Öğrencilerin anayasal hakları barınmayı ifade etmek istediklerinde “terörist” olarak gösterildiklerini ve mağdur edildiklerini söyleyen Kemerci, açıklamasının devamında” Problemleri dile getirmenin '' eylem '' sayıldığı ülkede yapılmaya çalışılan dikkat çekme hareketi “Barınamıyoruz “ ile seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Öğrencilerin sonuna kadar haklı olduğu bir olayda; Devlet, gençlerin insan olmaktan kaynaklı temel ve yaşamsal bir hak olarak anayasal barınma hakkı taleplerinden dolayı yine gençlere müdahale ediyor. “Kurgu” , “Terörist bunlar!” diyecekler çıkacak. Yine gerçek mağdurlar suçlanacak, mağdur edebiyatı yapılacak” diye konuştu.

ÇÖZÜM; BİRLİK VE BERABERLİKTE

CHP’li Altan Kemerci, AK Partinin uygulamaları ile Z kuşağındaki gençliği işsizlik ve açlık ile karşı karşıya bıraktığını, çözümün birlik ve beraberlikten geçtiğini söyledi. Kemerci, “Z kuşağına ulaşmak amaçlı açtıkları XYZ sosyal medya projesi bile hedef gençlerin yaptığı yorumlar ile kapatılmak zorunda kaldı .Sonra ne oldu Z kuşağı AKP’lidir diye demeçler verdiler. Koca bir kuşağı, koca bir gençliği geleceği karşılarina aldılar . Kaybeden kendileri olacak. Tüm bu başımıza gelenler, işsizlik, aşsızlık, evsizlik, hepsi; 20 yıl çektiğimiz basiretsiz bir yönetimin neticesidir. Çözüm belli; birleşeceğiz ve gücünü kötüye kullanarak tüm ülkeyi, hepimizi istismar eden bu yöneticileri oylarımızla göndereceğiz. Tüm bu sorunları çözecek politikaları derhal devreye sokacağız” dedi.