Muğla’da milli boksör Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından öldürülen Zeynep Şenpınar’ın annesi Aruz Şenpınar’ı CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka evinde ziyaret etti. Nazlıaka, “Zeynep daha önce şikayette bulunmuş. Aslında koruma kararı alınmak üzereymiş. Ama şikayetini geri çekmiş. İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı, şikayetini geri çekse bile soruşturma ve kovuşturma süreçleri devam edecekti” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü'nden 2019 yılında mezun olan Zeynep Şenpınar, 24 Mayıs 2020 tarihinde boksör erkek arkadaşı Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından öldürülmüştü. Kemanoğlu, ağırlaştırılmış müebbet istemiyle Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor. Davanın üçüncü duruşması 20 Nisan 2021 tarihide görülecek.

Zeynep Şenpınar’ın Kahramanmaraş’ta yaşayan annesi Aruz Şenpınar’ı CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, ziyaret etti. Anne Şenpınar, kızının cinayeti hak etmediğini belirterek, “Benim kızım öğretmen olmuştu, sadece bir sınavı kalmıştı. O sınav için oradaydı. Ne için kadınların hepsini öldürüyorlar. Tek benim kızım değil” dedi.

Şenpınar, İstanbul Sözleşmesi’nin feshine de tepkisini göstererek, sözleşme uygulanmadığı için kızının öldürüldüğünü ifade etti. Şenpınar, “Kadınların suçu kadın olmak mı?” diye sordu. Kızını zor şartlarda büyüttüğünü vurgulayan Şenpınar, kadınlara dayanışma ve birleşme çağrısında bulundu.

Aylin Nazlıaka, “Zeynep daha önce şikayette bulunmuş. Aslında koruma kararı alınmak üzereymiş. Ama şikayetini geri çekmiş. İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı, şikayetini geri çekse bile soruşturma ve kovuşturma süreçleri devam edecekti. Ama uygulamadıkları gibi şu anda fesih kararı vermeye çalışıyorlar” diye konuştu.

ÇOCUĞU İSTİSMARA UĞRAYAN ANNENİN DERDİNİ DİNLEDİ

Nazlıaka, iddiaya göre hakim babası tarafından Temmuz 2014 yılında oğlu cinsel saldırıya uğrayan Aynur Erzengin’i de ziyaret etti. Nazlıaka, çocuğun 6 kez cinsel istismara uğradığına dair rapor olmasına karşın onun babasına verildiğini söyledi. Erzengin, yıllardır oğlunu almak için mücadele verdiğini kaydederek, “Cinsel istismara uğradığına dair rapor olmasına rağmen çocuğun velayeti babaya verildi. Oğlum velayet duruşmasında da babasının yaptığını anlattı. Oğlumun söyledikleri ciddiye alınmıyor” diye konuştu.

Kendisine “akıl hastası” suçlamasının yapıldığını vurgulayan Erzengin, “Yargının gücünü kullanarak beni her taraftan sıkıştırdılar” dedi. Erzengin, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e ulaşamadığını aktardı.