Emekli amirallerden 104’ünün bir araya gelerek Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne ilişkin ortak açıklama yapmasının ardından, kendilerine "Deniz Aslanları" adını veren bir grup eski Bahriyelinin de bildiri yayınladığı öne sürüldü. Bu bildiride adı geçen emekli Yarbay Kemal Egemen, Kadıköy Göztepe Karakolu'na giderek böyle bir bildiriden haberinin bulunmadığını, isminin rızası olmadan kullanıldığını belirterek şikayetçi oldu.

104 Emekli amiral, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili sözleri sonrası başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın “takke ve cübbe” giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin ortak bir açıklama yayınladı. Bu ortak açıklamanın ardından ise bazı basın yayın organlarında, 1976-1984 yılları arasında Deniz Lisesi ve Deniz Harp Okulu’nda eğitim almış ve kendilerine "Deniz Aslanları" diyen grubun da bildiri yayımladığı duyurulmuştu.

Bildiride imzalarının bulunduğu belirtilen birçok isim ise böyle bir bildiriden haberdar olmadıklarını, dolayısıyla imzalarının rızaları dışında kullanıldığını ifade etmişlerdi.

Emekli Yarbay Kemal Egemen de Deniz Aslanları adlı grup tarafından yayınlandığı belirtilen bildiriyi hazırlayanlardan şikayetçi oldu. Edinilen bilgiye göre, dün Kadıköy Göztepe Karakolu'na giden emekli Yarbay Egemen, "Bilgim ve iznim dışında ismimi oraya yazanlardan şikayetçiyim" dedi.