DEVA Partisi Kuşadası İlçe Başkanı Behçet Alp, konuyla ilgili mesajında şu ifadeleri kullandı:

Bugün DEVA Partisi Kuşadası İlçe Teşkilatı olarak güne Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ziyaret ederek ve saygı duruşunda bulunarak başladık. Manevi huzuruna çelengimizi sunduk.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk “Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” diyerek, öğretmenlik mesleğinin ne denli önemli olduğunu vurgulamış, ayrıca yine öğretmenlerin ne kadar değerli bir sorumluluk üstlendiklerine vurgu yapmıştır.

Aydınlık geleceğimizin mimarları öğretmenlerimiz; üstelendikleri görevlerini içimde bulunduğumuz tüm olumsuzluklara rağmen büyük özveriyle yerine getirerek yarınlarımızı inşa ediyorlar.

Bugün ekonomik sıkıntılar, istihdam sorunları ve birçok mesleki sıkıntılar yaşayan öğretmenlerimize gereken önem verilmeli ve olanaklarını genişletmeliyiz.

Bu bağlamda, başta Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş ve görevi başında şehit olmuş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, fikrî hür ve vicdanı hür nesiller yetiştiren, sevgi, şefkat ve büyük bir özveri ile görevlerini yerine getiren tüm Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyoruz.