Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Atina’da Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile görüştü. Görüşme sonrasında, "Türkiye ile Yunanistan'ın aşı sertifikası konusunda anlaştıkları" duyuruldu. Yunan basını, görüşmeyi; "İlişkilerin normalleşmesi yolunda küçük ama önemli bir adım" olarak yorumladı. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan’ın başkenti Atina’daki resmi temaslarını sürdürüyor.  Çavuşoğlu, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve mevkidaşı Nikos Dendias ile Başbakanlık’ta bir araya geldi. Görüşme sonrası yapılan ortak basın açıklamasında, "Türkiye ile Yunanistan'ın aşı sertifikası konusunda anlaştıkları" bildirildi. 

"NORMALLEŞME YOLUNDA KÜÇÜK AMA ÖNEMLİ BİR ADIM"

Yunan Kathimerini Gazetesi, görüşmeyi; "Normalleşme yolunda küçük ama önemli bir adım" başlığıyla duyurdu. Haberde, "Mevlüt Çavuşoğlu'nun Başbakan Miçotakis ve Bakan Dendias ile yaptığı temaslar, bariz sorunlara rağmen, iki tarafın ilişkileri normalleştirmeye yönelik bir adım atabileceği beklentilerini doğruladı" denildi.

Haberde ayrıca "Türkiye'nin batı ile sorunlarının çok sayıda ve karmaşık olduğu, bunları çözmenin basit bir mesele olmadığı" da vurgulandı. 

"DİYALOĞA HAZIRIZ"

Çavuşoğlu basın açıklamasında, "Uzun süredir çözüm bekleyen sorunlarımız var bunların uluslararası hukuk nezdinde çözülmesini istiyoruz. İki tarafın da iradesi var. Türkiye olarak, Yunanistan ile ön koşulsuz ve ikili ilişkilerimizi her alanda geliştirmek için diyaloga, görüşmelere hazırız" dedi. "Aşı sertifikasında anlaşıldığını" belirten Çavuşoğlu, "İki ülkede aşıları karşılıklı olarak tanıma kararı alındığını ve negatif olan iki ülkenin vatandaşları seyahat edebileceğini" söyledi.

DENDIAS, ANADOLU EFES'İ TEBRİK ETTİ

Dendias, "Birçok konuda fikir ayrılıklarımız, pozisyon farklılarımız var. Bugünkü görüşmemizin amacı ilk görüşme başlatmaktı. Aşı sertifikasının tanınması konusunda Türkiye ile anlaştık" dedi. Dendias ayrıca, Avrupa'da şampiyon olan Anadolu Efes'i de tebrik etti.