Birçok ülkenin devlet başkanı, başbakanı, bakanları ve büyükelçilikleri; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı, sosyal medya hesaplarından kutladı.

Türkiye Cumhuriyeti, 99 yaşında… 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda birçok ülkenin devlet başkanı, başbakanı, bakanları ve büyükelçilikleri sosyal medya hesaplarından kutlama mesajı yayınladı. Dünyanın, Cumhuriyet Bayramı mesajları şöyle:

UKRAYNA DEVLET BAŞKANI VOLODIMIR ZELENSKI: Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edilmesinin 99. yıl dönümü vesilesiyle Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kutluyorum. Dost Türk halkına barış, esenlikler ve refah diliyorum. Ortak çabalarımızın Karadeniz bölgesine barış, güvenlik ve istikrarın geri gelmesini sağlayacağına inanıyorum.

UKRAYNA BAŞBAKANI DENYS SHMYHAL: Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edilmesinin 99. yıl dönümü vesilesiyle Türkiye’yi tebrik ediyorum. Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğe ardıl desteğiniz için minnettarız. Barış ve Ukrayna’nın yeniden inşası için Türk ortaklarımızla işbirliğimizin devam etmesini bekliyoruz.

GÜRCİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI ILLIA DARCHIASHVILI: Stratejik ortağımız Türkiye'nin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Gürcistan ve Türkiye arasındaki uzun ömürlü dostluk ilişkilerinin dayanıklılığı ispat edilmiştir ve ortaklığımızı daha da geliştirmeye hazırız. Türkiye halkına başarı ve refah diliyorum.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI ANTONY J. BLINKEN: Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yıldönümü dolayısıyla Amerika Birleşik Devletleri adına Türk halkını kutluyorum. Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki ilişkiler yaşamsal öneme sahiptir ve iki ülke arasındaki derin kültürel ve ticari bağların yanı sıra bölgesel ve küresel barışın, güvenliğin ve refahın geliştirilmesi doğrultusunda NATO Müttefikleri olarak birlikte yürüttüğümüz çalışmalara dayanmaktadır. Rusya’nın devam eden saldırgan tutumuna karşılık Türkiye’nin Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan sarsılmaz bağlılığını takdirle karşılıyoruz. Bu özel günü biz de Türk dostlarımızla birlikte kutluyor ve aramızdaki köklü ve yakın bağlar için müteşekkir olduğumuzu ifade ediyoruz.

POLONYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: Polonya olarak Türkiye’ye Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle en iyi dileklerimizi ve tebriklerimizi iletiyoruz. Selamlar, Türkiye!

AZERBAYCAN SAVUNMA BAKANLIĞI: Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun Türkiye!

YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: Türkiye Cumhuriyeti halkının ve hükümetinin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz.

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yıl dönümünü Türk devleti ve halkına tebriklerimizi sunar, işbirliği faaliyetlerimizi ortak menfaatlerimiz ve geçmişten gelen güçlü bağlarımız ışığında gelecekte daha da genişletmeyi umut ediyoruz. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun.

NORVEÇ BÜYÜKELÇİSİ ERLING SKJONSBERG: Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99. yıl dönümü dolayısıyla Türk halkına en içten tebriklerimi sunuyorum. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun!

İSVEÇ BÜYÜKELÇİSİ STAFFAN HERRSTRÖM: Cumhuriyetin ilanının 99’uncu yıl dönümünde Türk halkına en içten tebriklerimi sunarım. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun.

DANİMARKA BÜYÜKELÇİSİ DANNY ANNAN: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun!

İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ MASLAHATGÜZARI IRIT LILLIAN: Türk dostlarımızın Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Barış ve refahın tadını çıkarmanızı dilerim. Yaşasın cumhuriyet!

BİRLEŞİK KRALLIK BÜYÜKELÇİLİĞİ MASLAHATGÜZARI AJAY SHARMA: Türkiye Cumhuriyeti’nin 99’uncu kuruluş yıldönümünü saygı ve dostlukla kutluyorum. Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun!

İTALYA BÜYÜKELÇİLİĞİ: 29 Ekim, 99 yıl önce ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümünün her sene kutlandığı gündür. Dost Türk halkının Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarız!

FİNLANDİYA BÜYÜKELÇİLİĞİ: Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

BİRLEŞİK KRALLIK BÜYÜKELÇİLİĞİ: Kuruluşunun 99’uncu yıldönümünde, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun!

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ: Türkiye Cumhuriyeti'nin 99. yılı kutlu olsun!

ALMANYA BÜYÜKELÇİLİĞİ: Türkiye Cumhuriyeti'nin 99. yılı kutlu olsun!

İSPANYA BÜYÜKELÇİLİĞİ: Türkiye Cumhuriyeti bugün Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor. İspanya ve Türkiye, iki dost ve NATO'da müttefik ülkedir. İspanya, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girişini desteklemektedir. Tüm Türk halkının bayramı kutlu olsun!

RUSYA BÜYÜKELÇİLİĞİ: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun! Fotoğrafta: Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk ve SSCB Savunma Halk Komiseri Kliment Voroşilov, Türkiye Cumhuriyeti’nin 10. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen askeri törende. 29 Ekim 1933.

FRANSA BÜYÜKELÇİLİĞİ: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun!