İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Niğde'nin Ulukışla ilçesinde esnafı ziyaret etti. Bir manav, "Biz kasabın yolunu falan unuttuk. Çoluk çocuk isterse. Çocuğa yediriyoruz. Et alma şansımız yok ki. Onlar bol keseden üfürüyorlar ama öyle bir dünya da yok dışarıda herkes perme perişan. İnsanlarda çıkıp derdini anlattığı zaman dalga geçiyorlar adamlarla" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf  ziyaretlerine bugün Niğde’de devam etti. “Akşener’in işleriniz nasıl?” sorusuna bir esnaf, “Perişanız” yanıtını verdi. Akşener, esnaf turunun ardından Kemerhisar Belediye Başkanı Ramazan Oya’yı ziyaret etti.

“ESNAF PERİŞAN, DESTEK YOK”

Akşener ve esnaf arasındaki diyaloglar şöyle: 

“Akşener: İşleriniz nasıl?

Esnaf: Pandeminin de etkisiyle bayağı bir azaldı. İnsanlar alım gücü çok zayıfladı. Esnaf perişan, destek yok.

Akşener: Buradan kaç kişi geçiniyor?

Esnaf: Buradan bir ailenin geçinmesi mümkün değil.

Akşener: Şunların girdilerinin çok arttığını ve satın alma gücünün de çok düştüğünü söylüyorsunuz?

Esnaf: Geçen gün ben sattığım ürünü bu yıl gidiyorum toptan fiyatına alamıyorum. İnsanlar artık gıdaya yöneliyor alabildikleri kadarıyla. Bu şeyler artık lüks geliyor insanlara.”

“BOL KESEDEN ÜFÜRÜYORLAR, AMA DIŞARIDA HERKES PERME PERİŞAN”

Akşener: Senin işlerin nasıl?

Manav: Bu süreçte biz kapatıldık kendi kendimize yettik. Ama tatmin edici mi? Değil. Kimse halinden memnun değil.  Vergilerimiz fazla, her şeyimiz fazla… Herkes perişan. Herkes gırtlağına kadar borcun içinde…Mesela pandemiden ‘Esnafları şu kadar faydalandıracağız’ diyorlar. Müracaat ediyoruz. Müracaatımızı hiçbir şekilde kabul etmiyorlar. Yani başvuru bile yapamıyoruz…’Kriterlere uygun değilsiniz’ diyorlar.

Akşener: Kaç kişi geçiniyor senin manav dükkanından?

Manav: Benim manav dükkanımdan üç kişi.

Akşener: Çocuk okutabiliyor musun?

Manav: Sayın Genel Başkanımız çocuğumuz Ulukışla gibi bir yerde okuduğu için okuyor. İstanbul’da İzmir’de Ankara’da bu şartlarla çalışmış olsak çocuk okutma şansımız hiç yok bizim.

Akşener: Bağ-Kur’unu ödeyebiliyor musun?

Manav: Ben 20 senedir tek sefer bile Bağ-Kur ödeyemedim. Öyle duruyor borcum orada. En son bu yapılandırma olursa gideceğim yapılandıracağım. O da ödeyeceğim için değil. Faizleri silinsin diye başka bir şey yok.

Akşener: Haftada ne kadar et alıyorsun?

Manav: Valla Genel Başkanım biz kasabın yolunu falan unuttuk. Çol çocuk isterse…Çocuğa yediriyoruz. Et alma şansımız yok ki… Onlar bol keseden üfürüyorlar ama öyle bir dünya da yok dışarıda herkes perme perişan. İnsanlarda çıkıp derdini anlattığı zaman dalga geçiyorlar adamlarla.

“HİÇ ET ALAMIYORUZ”

Akşener: İşler nasıl?

Esnaf: Pandemiden dolayı kötü.

Akşener: Kaç kişi bakıyorsun buradan?

Esnaf: 5 kişi.

Akşener: Haftada ne kadar et alıyorsun

Esnaf: Hiç almıyoruz. Nasıl alalım?”

AKŞENER: SİZİN DERDİNİZ KONUŞULUNCA AĞALAR BOZULUYOR

İlçeden ayrılmadan önce parti otobüsünden halka seslenen Akşener şunları söyledi:

"Esnaf bu ülkenin bel kemiğidir… Dolayısıyla üretimin devamını sağlar… Ve esnafın sağlıklı, sağlam durmasını o ülkenin yöneticileri sağlamak zorundadır... Tamamen değerlerimiz üzerinden kavga ettirilen bir süreçten geçtik… Bu hafta susuzluğu, kuraklığı kuraklığın vurduğu çiftçiyi konuşacağız…Ama sizin derdiniz konuşulunca ağalar bozuluyor. Bu ilçeye benim Genel Başkan olarak ikinci gelişim. Genel Başkanlar gelmez tabi onlar çok yüksek makamlarda arkadaşlar açısından milletinden koptular da ama en azından seçilmiş milletvekillerinin gelmesi lazım. Ben esnafa soruyorum, en yakında geleni 31 Mart’ta gelmiş."

"MİLLETİN AYAĞININ ALTINI SİYASETÇİ ÖPECEK, ZATEN O UNUTULDUĞU İÇİN BÖYLE OLDU"

Ayağının altını öperim diyen bir yurttaşa Akşener, şunları söyledi:

"Milletimizin hizmetkarıyım diye gelenler ne hale geldi. Dolayısıyla siz böyle demeyin…Milletin ayağının altını siyasetçi öpecek, zaten o unutulduğu için böyle oldu."