Bursa’nın Nilüfer Belediyesi, küçük bir yarımada üzerinde kurulan Gölyazı'da bu yıl ilk kez çiçek şenliği yapıldı. Beldenin her yanı çiçeklerle donatılırken, şenlik yürüyüşü, konser ve halk dansları gösterileriyle Gölyazı şenlendi.

Nilüfer Belediyesi, Gölyazı’nın güzelliklerine dikkat çekmek ve Gölyazı’yı daha da güzelleştirmek amacıyla bu yıl ilk kez bir Çiçek Şenliği düzenledi. Avrupa’nın mutlaka görülmesi gereken 30 kasabası arasında anılan Gölyazı’nın, görsel zenginliklerini ve turizm potansiyelini yükseltmeyi amaçlayan Nilüfer Belediyesi, şenlik kapsamında Gölyazı’nın dört bir yanını rengârenk çiçeklerle donattı.

Gölyazı’nın girişi, köprüsü ve meydanında 20 bini aşkın sardunya ve petunya türü çiçek ekilerek, Gölyazı’daki tüm kamusal alanlar ve evlerin ön cephesi çiçeklerle süslendi. İki gün sürecek olan Çiçek Şenliği, Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası’nın eğlenceli ritimleri eşliğinde gerçekleşen kortej yürüyüşüyle başladı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, Meclis Üyeleri ile Başkan yardımcılarının katıldığı yürüyüşe vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası’nın müzikleri eşliğinde Ünallar İlkokulu önünden başlayan coşkulu ve kalabalık şenlik yürüyüşü, Gölyazı Meydanı’nda sona erdi.

“GÖLYAZI BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZ”

Yürüyüşe katılanlar, rengârenk çiçeklerle donanmış Gölyazı’nın sokaklarında, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Katılanlara sardunya ve petunya cinsi saksı çiçeklerinin armağan edildiği yürüyüşün ardından, şenliğin açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, sözlerine “Gölyazı bizim göz bebeğimiz” diyerek başladı.

Nilüfer Belediyesi’nin yıllardır sürdürdüğü tanıtım çalışmalarının sonuçlarını almaya başladıklarını belirten Turgay Erdem, hem doğal güzellikleriyle hem de tarihi değerleriyle büyük bir turizm potansiyeline sahip olan Gölyazı’yı dünyaya tanıtmak ve bu potansiyeli daha da hareketlendirmek istediklerini söyledi. Gölyazı’nın, özellikle hafta sonları binlerce misafiri ağırladığını belirten Başkan Erdem, “Buradaki esnaf ve Gölyazı kadın dernekleri yerel lezzetleri satışa sunarak misafirlerini en güzel şekilde ağırlıyor. Bu yıl ilk kez yaptığımız Gölyazı Çiçek Şenliği’nin amacı budur. Şenlik öncesi ekilen binlerce çiçekle Gölyazı’yı cıvıl cıvıl bir görünüme kavuştu. Biz bu görüntünün kalıcı olmasını istiyoruz. Özellikle Gölyazılı kadınlardan dört mevsim çiçek açan bir Gölyazı yaratmalarını istiyoruz” dedi.

ELEKTRİKLİ GEZİ TRENİ SEFERLERİ BAŞLADI

Gölyazı’da ziyaretçilere keyifli bir ulaşım olanağı sağlamak için elektrikli gezi treninin ring seferlerine başladığını ifade eden Başkan Erdem, nekropol bölgesinin yakın zamanda açık hava müzesi olarak ziyarete açılacağını, ayrıca bölgedeki arkeolojik kazıların süreceğini sözlerine ekleyerek, “Bu çalışmalar tamamlandıkça ve buradaki arkeolojik değerler gün ışığına çıkarıldıkça, inanın Gölyazı’nın ziyaretçi sayısı da, turizm sebebiyle elde edeceğiniz gelir de katlanarak artacaktır. Ben inanıyorum ki Gölyazı halkı ve belediye el ele vererek bu güzellikleri tüm dünyaya tanıtacak” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Nilüfer Halk Dansları Topluluğu yaptığı gösteriyle Gölyazı Meydanı’nı dolduran vatandaşlara keyifli anlar yaşattı. Günün sonunda sahne alan Özlem Doğuş Varlı ve Ersen Varlı ikilisi, sevilen Rumeli türkülerini seslendirdi.