İçişleri Bakanlığı, Gabar Bölgesi'nde sorumlu seviyede faaliyet yürüten ve “Terörden Arananlar Listesi"nde 1 milyon TL’ye kadar ödülle Turuncu kategoride yer alan, Diljin Mariya Dersim kod adlı Saniye Toprak'ın etkisiz hale getirildiğini bildirdi. İçişleri, bu yıl ikna yoluyla teslim olan örgüt mensubu sayısının 145’e yükseldiğini de açıkladı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı" denildi. Şırnak’ta etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin Turuncu kategoride olduğu bilgisi de verilen açıklama şöyle:

"Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde Eren-13 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ufuk Bingöl Operasyonu kapsamında; Şırnak İl Jandarma Komutanlığınca Gabar Dağı bölgesinde 24 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleşen operasyonda, 3 terörist etkisiz hale getirilmişti. Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin sözde Botan Eyaleti, Gabar Bölgesi'nde sorumlu seviyede faaliyet yürüten ve 'Terörden Arananlar Listesinde' 1 milyon TL’ye kadar ödülle Turuncu kategoride yer alan, Diljin Mariya Dersim kod adlı Saniye Toprak olduğu tespit edildi."

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, etkisiz hale getirilen Saniye Toprak'ın katıldığı eylemlere ilişkin de şu bilgi paylaşıldı:

"Teröristin katıldığı eylemler arasında; Şırnak Merkez Namazdağ Üs Bölgesi'nde 15.05.2017 tarihinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı mensubu (3) Uzm.Çvş’un şehit olduğu silahlı saldırı olayının eylem talimatını verdiği, Siirt Eruh-Ormanardı Köyünde 30.03.2018 tarihinde 1 jandarma uzman çavuş ve 6 güvelik korucusunun şehit olduğu, 6 jandarma personeli ve 7 güvenlik korucusunun yaralandığı yol yapım çalışmasının emniyetini alan birliğe saldırı olayına katıldığı, Şırnak Görmeç Köyü kırsalında 11.11.2018 tarihinde 2 jandarma uzman çavuşun şehit olduğu, El Yapımı Patlayıcı ile saldırı olayının talimatını verdiği belirlendi. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

"BU YIL TESLİM OLAN ÖRGÜT MENSUBU SAYISI 145’E YÜKSELDİ”

Öte yandan İçişleri Bakanlığı, ikna çalışmaları sonucunda PKK/KCK terör örgütü mensubu bir kişinin daha güvenlik güçlerine teslim olduğunu da açıkladı. İçişleri, bu yıl ikna yoluyla teslim olan örgüt mensubu sayısının 145’e yükseldiğini bildirdi. Bakanlığın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Terör örgütü PKK’da çözülme devam ediyor, gri kategorideki örgüt mensubu ikna yoluyla teslim oldu. İçişleri Bakanlığı koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen ikna çalışmaları neticesinde; PKK terör örgütünden kaçan 1 terör örgütü mensubu daha bugün güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olan örgüt mensubunun 2014 yılında terör örgütüne katıldığı, Terörden Arananlar Listesinde Gri Kategoride yer aldığı belirlendi. Yürütülen ikna çalışmaları sonucunda; 2021 yılında teslim olan örgüt mensubu sayısı 145'e yükseldi.”