Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Tunus'ta Başbakan'ın görevden alınıp Meclis faaliyetlerinin dondurulmasına ilişkin endişelerini ifade ederken, "Türkiye, her zaman ve her yerde demokrasinin ve halkın yanındadır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Tunus'ta yaşanan siyasi krizle ilgili sosyal medya hesabından İngilizce açıklama yaptı. Tunus'taki gelişmelerden endişe duyduklarını belirten Altun, demokrasinin restore edilmesi gerektiğini savunduklarını söyledi. 

Altun'un açıklaması şöyle: 

“Turkey always stands with democracy and the people everywhere. We suffered greatly in the past, when power was not transferred through elections. We are therefore concerned about the most recent developments in Tunisia and maintain that democracy must be restored without delay.”

“Türkiye, her zaman ve her yerde demokrasinin ve halkın yanındadır. İktidarın seçimle değişmediği geçmişte biz büyük acılar çektik. Bu nedenle Tunus'taki son gelişmelerden endişe duyuyoruz ve demokrasinin gecikmeden restore edilmesi gerektiğini savunuyoruz.”