İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları Ankara'daki İsrail Büyükelçiliği Konutu önünde protesto edildi. İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) çağrısında büyükelçilik konutu önünde toplanan yüzlerce kişi, öğle namazının ardından saldırılarda yaşamını yitiren Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldılar.

Ankara'da İsrail Büyükelçiliği Konutu önünde İHH'nın çağrısıyla toplanan bir grup, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınadı. Ellerinde Filistin ve Türk bayraklarıyla tekbir getiren grup, "Mescid-i Aksa onurumuzdur", "Zalimler için yaşasın cehennem", "Aksa'ya, Gazze'ye, direnişe bin selam", "Cin cihad şehadet" sloganları attı. 

Yapılan basın açıklamasında İsrail'in 14 Mayıs 1948 tarihinde kurulduğu anımsatılırken, "Yıllarca süren, tehcirin, zulmün sonrasında kendilerini devlet olarak ilan eden Siyonist çetenin orada Filistinli Müslüman kardeşlerimizi yıllardan yıla tehcir etmesi sonrasında toprak günü olarak ilan edilmiş bir gün. Bu sene aşırı dinci Yahudiler'in Aksa'ya baskın düzenlemesine yönelik organizasyonun sonrasında Mescid-i Aksa'nın onurunu, şerefini yıllardır izzetli bir şekilde koruyan Aksalı kardeşlerimiz camilerimizi terk etmediler" denildi. 

Filistin'de camilerin bir haftadır, ses ve sis bombalarına maruz kaldığını ifade edilirken, "Ama Gazze'deki kardeşlerimiz de desteği ve direnişe katkısıyla bu sene hiçbir Yahudi işgalci, Mescid-i'mizi çiğneyemedi, çiğnetmediler, şehit verdiler, gazi oldular, bu yolda başarı elde ettiler" denildi. 

Büyükelçilik önünde toplanan grup, öğle namazının ardından, İsrail saldırıları sırasında yaşamını yitiren Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı, dua etti.