İYİ Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Helallik istediği” açıklamasını, ses ayarını kısarak, protesto içeren altyazı ekleyerek sosyal medya hesabından paylaştı.

İYİ Parti, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın “helallik istediği” açıklamasını, ses ayarını kısarak ve parti fikirlerini alt yazı haline getirerek resmi sosyal medya hesabından paylaştı.

“SEÇİME GİTMEKTEN DE KORKUYORUZ. O NEDENLE MECBUREN HELALLİK İSTİYORUZ”

Erdoğan’ın özgün videosundaki görüntüye, ses ayarı kısıldıktan sonra İYİ  Parti’nin altyazıyla eklediği mesaj şöyle:

“Kısıtlamalardan etkilenen esnaflarımızın bir kısmı ile turizm sektörümüze de bu zor dönemde ayakta kalabilmeleri için hiçbir desteği vermemenin utancı içerisindeyiz. Buna rağmen umutsuzluğa düşen gencimiz, siftahsız gün geçirdiği için intihar eden esnafımız ve çalışanlarımız yokmuş gibi utanmadan, hepsinden helallik istiyoruz. Her bir vatandaşımızın kendisini sahipsiz hissetmesi için devletimizin tüm imkanlarını çarçur edip; üzerine de ‘Eğlen, aşılıyım’ maskeleriyle milletimizi aşağılamaktan da zerre geri durmayarak ciddiyetsizlikte zirveye çıktık. Nitekim uluslararası değerlendirmelerde, salgın döneminde vatandaşlarını en yaygın ve etkin biçimde ötekileştiren ülkeler arasında yer alıyoruz. Türkiye’yi yönetemiyoruz ama seçime gitmekten de korkuyoruz. O nedenle mecburen helallik istiyoruz…”