İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, emeklilerin yaşadığı sıkıntıların çözümü için Meclis’i göreve davet etti. Bu konuda Meclis araştırması önergesi veren Ataş, emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısı dikkat çekti. Emeklilerin asgari ücretin altında maaş aldığını belirten Ataş, “Geçim derdiyle boğuşan emeklilerimizin sorunları araştırılıp, yaşam standartlarının geliştirilebilmesi için adil bir intibak yasası, katsayı ve gösterge sisteminin yeniden düzenlenmesi, emeklilere milli gelir artışından refah payı verilmesi gibi çalışmalar acil olarak hayata geçirilmelidir” dedi.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Ataş, emeklilerin yaşadıkları sorunların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması açılması için önerge verdi.

ÜLKEMİZDE EMEKLİLER GEÇİM SIKINTISI YAŞIYOR, HAYATLARINI ZAR ZOR İDAME ETTİREBİLİYOR

Emeklilerin  geçim sıkıntısı yaşadığını ve hayatlarını zar zor idame ettirebildiklerine dikkat çeken Ataş, “Ömürlerinin en verimli ve en güzel yaşlarını çalışarak geçiren, Bu sürede ödedikleri primler sonucu emeklilik hakkı kazanan vatandaşlarımız, emeklilikte, yani ömürlerinin bu son kısmında rahat etmek, seyahat etmek, kimseye muhtaç olmadan insanca yaşamak istemektedir. Nitekim Avrupa ülkeleri, Amerika, Japonya gibi gelişmiş sosyal devletlerde emekliler Türkiye’deki emekliler için hayal olan bu imkânlara sahipken, ülkemizde emekliler geçim sıkıntısı yaşamakta, hayatlarını zar zor idame ettirebilmektedirler. Japon bir emekli tüm temel ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra yurtdışında tatil yapabilirken, bir Türk Emekli maaşıyla kirasını, doğalgaz, elektrik, su faturasını ödediği zaman maaşından geriye bir şey kalmamaktadır. Sosyal devlet ilkesinin gereği olan imkânlar emeklilerimize sağlanmamaktadır” dedi.

EMEKLİ ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA MAAŞ ALIYOR

“Ülkemizde 4.1 milyon emeklinin asgari ücretin altında maaş aldığı gerçeği düşünüldüğünde emeklilerin nasıl bir geçim derdi ile mücadele ettikleri daha iyi anlaşılacaktır” diyen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Yaşlılık, toplumların en özen gösterilmesi ve korunması gereken bir kesimidir. Yaşlılarımızın yaşam kalitesinin artırılması, ekonomik ve sağlık yönünden desteklenmesi, millet ve devlet politikası olarak benimsenmelidir. Ülkenin kalkınmasında ve toplumun gelişmesinde büyük emekleri olan yaşlılarımız, saygıyı fazlasıyla hak etmektedir. Bu nedenlerle geçim derdiyle boğuşan emeklilerimizin sorunları araştırılıp, yaşam standartlarının geliştirilebilmesi için adil bir intibak yasası, katsayı ve gösterge sisteminin yeniden düzenlenmesi, emeklilere milli gelir artışından refah payı verilmesi gibi hususlar değerlendirilmelidir” ifadelerini kullandı.