İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kahvehanecilere 1250 TL'lik nakdi destek kararı meclis üyelerinden kabul gördü. Plan ve Bütçe, Hukuk, Esnaf ve Meslek Odaları Komisyonları'nda görüşülen kahvehanecilere destekle ilgili madde, oybirliği ile kabul edildi. Belediye Meclisi'nde yapılacak oylama sonrası kent sınırları içindeki 699 kahveci esnafına 1250'şer TL nakdi destek yapılacak. İzmir Kahveciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı desteklerinden dolayı İzmir Büyükşehir ve ilçe belediyelerine teşekkür ederken, hükümeti acilen önlem almaya çağırdı.

Pandemiden en fazla etkilenen sektörlerden kahvehaneciler için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden müjdeli haber geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kahvehanecilere 1250 TL'lik nakdi destek kararı meclis üyelerinden kabul gördü. Mart ayı olağan Meclis oturumunda kahvecilere 1250 TL'lik nakdi destek verilmesine ilişkin madde komisyonlarda görüşüldü. Madde, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Plan ve Bütçe – Hukuk – Esnaf ve Meslek Odaları komisyonlarından oybirliğiyle geçti.

Belediye meclisinin gelecek oturumunda genel oylamaya alınacak maddenin ardından kent genelindeki 699 kahvehaneciye 1250'şer TL'lik nakdi destek verilmeye başlanacak.

BELEDİYELERE TEŞEKKÜR, HÜKÜMETE ACİL ÇAĞRI

Deste kararını ANKA'ya değerlendiren İzmir Kahveciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, "Pandemi döneminde büyük sıkıntılar çektik, halen de çekiyoruz. İntihar eden esnaf arkadaşlarımız var. Böylesine bir sıkıntılı dönem içinde bize katkı sağlayan, bir nebze olsun esnafın yanında olduklarını hissettiren büyükşehir belediye başkanımıza, ilçe belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Desteklerinin devamını diliyorum. Ancak, devletimizin de bir an önce kahvehaneci esnafımıza yeterli destekleri sağlaması gerekiyor. 12 aydır kapalı olduğumuz dönem içinde devletimizin bize sağladığı 5 bin TL'lik destek yeterli değil. Kapalı olduğumuz 12 aylık dönemin sadece 1 aylık dönemini karşılayacak miktarda bu destek. Önümüzde Ramazan ayı var. Tekrardan 1 ay daha işletmelerimiz kapanacak. İnsanlar geçimlerini sağlamakta güçlük çekecekler. Bizler, yıllarca devletimize, vergi, sigorta, muhtasar ödedik. Her zaman devletimizin yanında olduk. Ancak şimdi de devletimizin ve hükümetimizin bizim yanımızda olması gerekiyor. Bir an önce maddi desteklerin çoğaltılması ve acil tedbirler alınmasını istiyoruz. İntiharların çoğalmaması için sosyal devlet anlayışı içinde devletimiz ve hükümetimiz tarafından gerekli tedbirlerin bir an önce alınması lazım" diye konuştu.