İzmir'de romatizmal rahatsızlığı nedeniyle fenalaşan 40 yaşındaki Aslı Özkısırlar, bu sabah hayatını kaybetti. Aile, genç kadının, yaklaşık 25 gündür, pandemi nedeniyle dolu olan İzmir'deki hastanelerde boş yatak bulunamadığı için yaşamını yitirdiğini ileri sürdü. 3 gün önce sosyal medya hesabından "20 gündür hastanede boş yatak bekliyorum ben. Sizin alacağınız önleme s.ç.rım ben. Yeter düşün bu milletin yakasından yeter" mesajını paylaşıp Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya tepki gösteren Özkısırlar'ın ölümü, Türkiye'de de gündem yarattı. #AslıÖlmediÖldürüldü etiketiyle sosyal medyada kampanya başlatıldı.

İzmir'in Konak İlçesi'ndeki Sevgi Yolu'nda takı tasarım yapıp satarak geçimini sağlayan 40 yaşındaki Aslı Özkısırlar, romatizmal bir hastalık ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaklaşık 2 ay önce fenalaştı. Bozyaka Araştırma Hastanesi’nde bacaklarına stent takılan Özkısırlar, daha sonra eve gönderildi. Bir süre sonra durumu iyice kötüleşen Aslı Özkısırlar, iddiaya göre, pandemi nedeniyle yataklar dolu olduğu gerekçesiyle hastaneye yatırılmadı. Özkısırlar'a hastaneye yatış için 16 Nisan 2021 tarihinin verildiği öne sürüldü.

İZMİR HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Ancak, geçen çarşamba günü fenalaşan, çarpıntıları ve nefes darlığı başlayan Özkısırlar, Yeşilyurt Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Buradan da yatak olmadığı gerekçesiyle Özel Ege Yaşam Hastanesi'ne sevk edildi. Cuma sabahı ise Özkısırlar'dan acı haber geldi. Doktorların müdahalelerine rağmen bu sabaha karşı kalbi duran Özkısırlar hayatını kaybetti. Genç kadının cenazesi bugün öğlen Altındağ’daki Kokluca Mezarlığı’na defnedildi.

Aslı Özkısırlar'ın ölümü ailesinde ve yakın çevresinde şok etkisi yaratırken, sosyal medyada da ‘AslıÖlmediÖldürüldü’ etiketiyle sosyal medyada kampanya başlatıldı.

3 GÜN ÖNCE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Özkısırlar'ın 3 gün önce sosyal medya hesabından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya tepki gösterdiği, "20 gündür hastanede boş yatak bekliyorum ben. Sizin alacağınız önleme s.ç.rım ben. Yeter düşün bu milletin yakasından yeter" yazılı mesajları, binlerce twitter kullanıcısı tarafından paylaşıldı.

AİLE DOSTU ANLATTI

ANKA Haber Ajansı’na konuşan, şu an taziyeleri kabul ettiklerini aktaran Özkısırlar’ın yakın aile dostu, şunları söyledi:

"Aslı dünya tatlısı bir insandı. Henüz ne olduğunu tam tespit edemedikleri bu hastalık yüzünden yaklaşık 1 ay önce bacaklarına stent takılmıştı. Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi ramotoloji bölümüne gidip geliyordu. Mete bey diye bir doktoru vardı. Doktor, 'senin durumun çok kötü, acil yatırmamız lazım, ama koronadan dolayı hiç yatak yok' demiş. Aslı'yı özele götürmek istedik 'araştırmamız lazım' deyip izin vermediler. Yaklaşık 25 gündür yatak boşalmasını bekliyorduk. ‘Yatak boşalınca döneceğiz’ dediler. Her seferinde 'bu hafta yatırırlar' diye bekledik. Ama bir türlü olmadı. Önceki gece de çarpıntıları olunca önce Yeşilyurt Devlet Hastanesi'ne götürdük. Yer olmayınca, oradan Özel Ege Yaşam Hastanesi'ne getirdik. Ciğerlerinin su toplamış olduğunu söylediler. 2 kez kalbi durmuştu, çalıştırmışlar. Ancak, dün gece yoğun bakımda iyice durumu kötüleşmiş. Bu sabah da acı haberini aldık. Bu tamamen ihmaldir. Yatak olsa, hastanede durumu araştırılsa iş bu raddeye gelmeyecekti. Gencecik bir insanı yitirdik. Çok üzgünüm."

TAKI TEZGAHI BOŞ KALDI…

Geçimini takı yapıp satarak sağlamaya çalışan Özkısırlar’ın Sevgi Yolu'ndaki tezgahı ise yakınları ve arkadaşları tarafından çiçeklerle donatıldı. Aslı Özkısırlar'ın esnaf arkadaşları şaşkınlıklarını ve üzüntülerini dile getirdi.

İzmir Valiliği'nden ve Sağlık İl Müdürlüğü'nden olayla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Genç kadının can verdiği özel hastanenin yetkilisi ise kendilerinin gerekli tüm müdahaleyi yaptığını, öncesinden kaynaklanan sorunlara ilişkin bilgilerinin olmadığını söyledi.