İstanbul Kadıköy'de 4 Şubat'ta farklı grupların "yeni bir sol güç birliği" çağrısıyla eylem yapmak isteyenlere yönelik operasyonla gözaltına alınan 61 kişinin tamamı serbest bırakıldı.

Kadıköy’de Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin eylem çağrısı yapması üzerine alınan bir haftalık toplantı, gösteri ve yürüyüş yasağı ilan edilmesine karşın bazı grupların 4 Şubat'ta eylem girişiminde bulunması üzerine polis müdahale ederek 65 kişiyi gözaltına almıştı. Bunlardan 4'ü yaşlarının küçük olması nedeniyle aynı gün adliyeden serbest bırakılmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Gezi olayları sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle ölen Berkin Elvan'ın ablası Özge Elvan'ın da aralarında bulunduğu 61 kişi dün Kartal Adliyesi'ne sevk edilmişti.

Savcılıkta ifadesi alınan 61 kişiden 33’ü tutuklanma talebiyle, 20’si ise adli kontrol talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmiş, 8 kişi ise serbest bırakılmıştı.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, 8 kişiyi serbest bırakırken, 53 kişiyi de haklarında “yurt dışına çıkış yasağı", "konutu terk etmeme" ve "imza verme zorunluluğundan" oluşan değişik adli tedbirlerle tahliye etti.