Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı, “pazarlık usulü” yapılacak ihale ile özelleştirecek. İhaleyi kazanan firma 2061 yılına kadar burayı işletecek. Yabancılar da ihaleye girebilecek. İhaleye katılmak isteyenler 30 milyon lira geçici teminat yatıracak.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.'ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi için ihaleye çıktı. Resmi Gazete’de yayımlanan ilanda “pazarlık usulü” ile gerçekleşecek ihaleye yabancıların da katılabileceği şöyle anlatıldı:

“İhale konusu Fenerbahçe Kalamış Yat Limanının yabancı uyruklu gerçek kişiler ile yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip şirketler ve Türkiye’de kurulan yabancı sermayeli şirketlere işletme hakkının verilmesi, yürürlükteki Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu, Tapu Kanunu ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine tabidir. Bu kişiler, işletme hakkının verilmesinin mümkün olup olmadığını önceden araştırmakla ve ihaleyi kazanmaları halinde en kısa sürede gerekli işlemleri yapmakla yükümlüdürler.”

İhaleyi kazanan firma veya gerçek kişiler burayı 40 yıllığına yani 2061 yılına kadar işletme hakkına sahip olacak. İhaleye katılmak isteyenlerin 7 Temmuz 2021 tarihine kadar tekliflerini “Gizli” ibareli kapalı zarf içinde sunmaları gerekiyor.

İhale dokümanı ve şartnamesi 40 bin liraya satın alınabilecek ve 30 milyon lira gecici teminat yatırılacak.