Hataylı soğan üreticisi, girdi maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle zarar ettiğini ve desteklenmezlerse bir daha ekim yapamayacaklarını, ürünlerini tarlada bırakmak zorunda kalacaklarını belirterek hükümetten destek istedi.

Üretim maliyetlerinin yüzde 40 artmasının kendilerini zor durumda bıraktığını söyleyen çiftçi İbrahim Durmuş, soğanın depolarda 20-30 kuruş olduğunu belirtti. Kara kara düşündüklerini söyleyen Durmuş, şu an ürettikleri soğanların da bu akıbete düştüğü taktirde "Bir daha ekim yapamayız" diyerek uyardı. Destek gelmediği taktirde ürünlerini bırakacağını söylediği tarlasından seslenen Durmuş, “Desteklenmezsek bu ekimi yapamayacağız, bir daha patates soğan ekemeyeceğiz. Bunun için hükumetten beklediğimiz en azından diğer hükümetlerin yaptığı gibi ihracatçıya bir fon ya da belirli bir para ödemesi yapsa bizi kurtarsa” diyerek hükümetten yardım istedi.

CHP HATAY MİLLETVEKİLİ İSMET TOKDEMİR SOĞAN TARLASINDAN SESLENDİ.

Çiftçi İbrahim Durmuşun bu feryadını duyan CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, yetkililere seslendi:

“Ülkemiz kış şartlarında soğukla karla boğuşuyorken Hatay’ın Amik Ovası’nda bu mümbit topraklarda çiftçilerimiz binbir zahmetle erkenci soğanını yetiştirdi. Çiftçilerimiz bu girdi fiyatları karşısında ciddi bir zorlukla karşı karşıyalar. Gübre bir taraftan ilaç bir taraftan elektrik faturaları bir taraftan çiftçinin canını yakarken ürettiğimiz soğanın geçen yıl pandemi şartlarında tarlada kaldığını hiç unutmamak gerekir. Bu yıl devletin yetkilerini buradan uyarıyoruz, çiftçimizin alınterine emeğine sahip çıkalım. Çiftçimizi destekleyelim, ihracatta kotaların önünü açalım. Bizler çiftçilerimize gereken desteği vermezsek insanlar bu güzel arazilerde bir şey üretmez ise bunları dışardan ithal etmek durumunda kalırız.”