Urla Kaymakamı Murtaza Dayanç'ın yönetimindeki Urla Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel- İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. 346 işçiyi ilgilendiren sözleşmede, en düşük işçi ücreti 3 bin 500 TL oldu. Urla Belediye Başkanı CHP'li Burak Oğuz'un tutuklanmasının ardından yerine başkan vekili olarak dönemin Urla Kaymakamı Önder Can atanmıştı. Geçen ay da Can'ın yerine Murtaza Dayanç getirilmişti.

İzmir'in Urla Belediyesi ile DİSK Genel-İş 4 No’lu Şube arasında toplu iş sözleşmesi (TİS) imzalandı. Urla Belediyesi Başkan Vekili ve Kaymakam Murtaza Dayanç ile İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Aydın Tekin, sözleşmeye imzayı attı. Belediyeye ait URİT şirketine KHK ile geçişleri yapılan 346 işçiyi ilgilendiren 2 yıllık sözleşmede, en düşük ücret yüzde 36 zamlanarak 3500 TL oldu.

DAYANÇ: HAK EDEN EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALACAK

Toplu sözleşmenin hayırlı olmasını dileyen Urla Kaymakamı ve Urla Belediye Başkan Vekili Murtaza Dayanç, “Biz burada Urla Belediyesi olarak tüm çalışanlarımızla birlikte bir aileyiz. Urla'ya ve Urla halkına en iyi şekilde hizmet sunmaya gayeret ederken, çalışanlarımızın da özlük hakları konusuna rahat olması ve motivasyonlarının üst düzeyde tutulması hususunu son derece önemsiyoruz. Yapılan sözleşmeyle belediye çalısanları arasında ücret yönünden adalet sağlanmış oldu. Mesai arkadaşlarım ve sendika yöneticileri bu konuda uzun soluklu bir çalışma yürüttüler, kendilerine teşekkür ediyorum. Emektar işçilerimiz emeğinin karşılığını alacaktır. Urlamız için, vatandaşlarımız için hep beraber çalışmaya ve hizmet üretmeye devam edeceğiz” dedi.

DİSK İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Aydın Tekin de “Belediyemizde KHK’lı işçilerimiz arasında üç farklı maaş ücreti vardı. Önceliğimiz bunu taban bir ücrette eşitlemekti. Toplu Sözleşmemiz sonucunda bu ücret eşit duruma geldi. Başkan Vekilimiz Sayın Murtaza Dayanç’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” ifadeleri kullandı.