CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a elektriğe yapılan zamların geri çekilmesi çağrısında bulunarak, zamlar geri çekilene kadar evinin elektrik faturasını ödemeyeceğini açıklamıştı. Kılıçdaroğlu, yaklaşık üç aydır elektrik faturasını ödemediği için evinin elektriği dün kesildi. Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte geceyi karanlıkta geçirdi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KOMŞULARI DA LAMBALARINI SÖNDÜRDÜ

Kılıçdaroğlu ailesi, komşularının getirdiği lüks lambası ve aydınlatma araçlarını kullandı. Yemek, pasta, tatlı ve çay da getiren komşular, kendi evlerindeki lambaları söndürerek Kılıçdaroğlu’na destek verdi. Selvi Kılıçdaroğlu’nun ricası üzerine komşuları lambalarını yeniden açtı.

GÜNDEM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kılıçdaroğlu’nun söz törenine katıldığı DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi Rojhat Ölmez de Kılıçdaroğlu’na desteğe gitti. Ölmez, sözlüsü ile Kılıçdaroğlu’nu ziyaretini sosyal medya hesabından “Aslı ile birlikte elektrikleri kesilen CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na ve değerli eşi Selvi Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun ziyaretine gittik. Aydınlık günler için küçük bir karanlık arası” notuyla paylaştı.

"4 MİLYONA YAKIN ABONENİN ELEKTRİĞİ KESİLMİŞ TÜRKİYE’DE. ONLARIN SESİ DUYULSUN DİYE BU YOLA GİRDİM"

Kılıçdaroğlu, dün akşam, elektriği kesilen evinde şu açıklamayı yapmıştı:  

"Sevgili halkım. Temel ihtiyaçlar karşılanırsa adalet, adalettir o zaman. Ancak o zaman ülkeler kalkınır, refah üretir. Devleti yönetenler, ülke zenginliğini hakkaniyetli dağıtmak zorundadırlar. İşte ben, bu açgözlü politikacıların yarattığı adaletsizliğe karşı karanlıktayım. 4 milyona yakın abonenin elektriği kesilmiş Türkiye’de. Onların sesi duyulsun diye bu yola girdim. Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı da değildir. Bu bir direniştir. Bu sizin hakkınızı arama mücadelesidir. Mücadelem, ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir."