CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın ekonomiyi ve hukuku aşama aşama kayıt dışına çıkardığını söyleyerek, "Türkiye şu anda Avrupa'nın en büyük kara para aklayıcısı ülkelerinden biridir. Uyuşturucu parası, kumar parası, organ ticareti, insan ticareti, kadın ticareti, ne kadar rezil iş varsa hepsini kabul ettiler, sineye çektiler, 'Parayı getirin' dediler. Haramla besleniyorlar" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Meclis Grup Toplantısı'nda, iktidarın organ ve uyuşturucu ticaretinde sessiz kaldığını öne sürerek, "Kim alıyor bu paraları? Sadece bu işi yapanlar mı? Yemezler, vermezler o kadar. Göz yuman da alacak oradan parasını. Bugün Türkiye'de rüşvetsiz iş yapmak mümkün değil" diye konuştu.

"BUGÜN TÜRKİYE'DE RÜŞVETSİZ İŞ YAPMAK MÜMKÜN DEĞİL"

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Türkiye şu anda Avrupa'nın en büyük kara para aklayıcısı ülkelerinden biridir. Avrupa’nın en büyük kara paklayan ülkelerinin başında Türkiye geliyor. Böyle bir rezaleti Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç görmemiştik. Uyuşturucu parası, kumar parası, organ ticareti, insan ticareti, kadın ticareti, ne kadar rezil iş varsa hepsini kabul ettiler sineye çektiler, 'Parayı getirin' dediler. Niçin? Haramla besleniyorlar. Helali kabul edemiyorlar. Ekonomiyi ve hukuku aşama aşama kayıt dışına çıkardılar. Peki bu paralar nereye gidiyor? Kumar paraları nereye gidiyor? Organ ticaretinde, uyuşturucu ticaretinde kim alıyor bu paraları? Sadece bu işi yapanlar mı? Yemezler, vermezler o kadar. Göz yuman da alacak oradan parasını. Neden Saray ve beslemeleri sessiz kalıyor? Beslendikleri için. Hukuk kayıt dışına çıkınca bu tür rezaletler yaşanıyor. Bugün Türkiye'de rüşvetsiz iş yapmak mümkün değil. Devletle muhatap olduğun andan itibaren rüşvetsiz iş yapmanın mümkün olmadığını görüyoruz."