Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, “Kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyetimizin neferi, Atatürk’ün askeri, Türk milletinin sesi olarak yoluma Cumhur İttifakı çatısı altında AK Parti’de devam edeceğim. Davet ederek şahsımı onurlandıran Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum” açıklamasını yaptı. Çelebi'nin katılmasıyla birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi'nin milletvekili sayısı 287'ye yükseldi. 

Eski CHP İzmir Milletvekili, eski Memleket Partisi milletvekili; bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AKP’ye katıldığını açıkladı.

Çelebi, 29 Ocak 2021’de milletvekili seçildiği CHP’den istifa etmiş Memleket Partisi’ne katılmıştı. Çelebi, 25 Şubat 2022’de de Memleket Partisi’nden istifa ederken, “Israrlı uyarılarına rağmen, ‘ben’ değil ‘biz’ olamadıklarından, kuruluş ilkelerine ve rotasına aykırı tutum ve söylemlerden ötürü" açıklamasını yapmıştı.

Çelebi, sosyal medya hesabında bugün yaptığı açıklamada da AKP’ye katıldığını duyurdu. Çelebi’nin açıklaması şöyle:

“Yüce Türk milleti, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin namuslu ellerinde yetişen asker kökenli bir milletvekili olarak yol haritamı çizen şehitlerimiz ve beni bugünlere getiren aziz milletimizdir. Açıktan tarafım. PKK-Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemlerde olmam düşünülemez.

Vatan ve millet bütünlüğümüzü; FETÖ, PKK terör örgütleriyle kararlı mücadeleyi; milli konuları (Mavivatan, S400, Kıbrıs, Azerbaycan, sözde soykırım, tezkereler, savunma sanayisi) önceleyen siyasi anlayışımın gereği olarak;

Kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyetimizin neferi, Atatürk’ün askeri, Türk milletinin sesi olarak yoluma Cumhur İttifakı çatısı altında AK Parti’de devam edeceğim. Kurulan yeni dünya düzeninde bölgemizdeki egemenlik mücadelemiz akamete uğramadan devam etmelidir.

Davet ederek şahsımı onurlandıran Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Halkımızın dertlerine çareler üretmek için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çok çalışmaya devam edeceğim. Özellikle kahraman güvenlik güçlerimizin, şehit alileri ve gazilerimizin hak ve hukukuna yönelik düzenlemeler için katkı sunacağım.

Mücadelemiz, dirayetimiz, direncimiz, inancımız mensubiyetinden gurur duyduğumuz Türk milletinin var oluş gayesine hizmet, Türkiye’nin tarihsel devamlılığına sonuna kadar destektir.”

Çelebi'nin katılmasıyla birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi'nin milletvekili sayısı 287'ye yükseldi. TBMM’deki yeni sandalye dağılımı şöyle

Parti Adı

Üye Sayısı

Adalet ve Kalkınma Partisi

287

Cumhuriyet Halk Partisi

134

Halkların Demokratik Partisi

56

Milliyetçi Hareket Partisi

48

İYİ Parti

37

Türkiye İşçi Partisi

4

Demokrat Parti

2

Memleket Partisi

2

Büyük Birlik Partisi

1

Demokrasi ve Atılım Partisi

1

Demokratik Bölgeler Partisi

1

Saadet Partisi

1

Yenilik Partisi

1

Zafer Partisi

1

Bağımsız Milletvekili

5

Toplam

581