CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Medeni Kanunu hedef alarak çok eşliliği savunan Dr. Ali Edizer’in Güdül Devlet Hastanesi’nde görevine devam etmesine tepki göstererek, “Bu sapkın zihniyetin burada olmaması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve CHP’li kadınlar Ankara’nın Beypazarı, Güdül ve Ayaş ilçelerinde kadınların sorunlarını dinledi. Nazlıaka, Güdül ilçesinde yaptığı konuşmada, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi iken Medeni Kanunu hedef alarak çok eşliliği savunmasıyla gündeme gelen Dr. Ali Edizer’i anımsattı. Dr. Ali Edizer'in, Ankara Güdül Devlet Hastanesi'nde görevini sürdürmesine tepki gösteren Nazlıaka, “Kendine akademisyen diyen bilim insanı çıktı çok eşliliği savundu. Kadını bir mal, eşya gibi konumlandırıp ‘İsteyen birden fazla kadınla evlenebilir’ dedi. Sonra bu kişi görevden alındı” dedi. Edizer’in Güdül’de görevlendirildiğini kaydeden Nazlıaka, “Bizler Güdül halkının yanındayız. Bu sapkın zihniyetin burada olmaması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Güdül Kaymakamı Hatice Cemre İncesu ve Güdül Devlet Hastanesi Başhekimi Müge Yüksel Güner ile görüşen Nazlıaka’nın Edizer’in görevden alınmasını istediği öğrenildi. Nazlıaka'nın yaptığı görüşmede; görevden alınmaması durumunda Edizer buradan ayrılana kadar Güdül’de ilerleyen günlerde eylem yapacaklarını ilettiği belirtildi.