İstanbul Nişantaşı’nda bir arkadaşıyla parkta oturan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) araştırma görevlisi Neşe Nur Akkaya'ya başörtülü olduğu gerekçesiyle saldırdığı iddia edilen Eray Çakın tutuklandı. 

Nişantaşı’nda 6 Haziran’da bir parkta arkadaşıyla oturan araştırma görevlisi Neşe Nur Akkaya’ya başörtülü olduğu gerekçesiyle saldırdığı iddia edilen Eray Çakın'ın Çağlayan Adliyesi'nde ifadesi alındı. Savcılık, Eray Çakın'ı, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" ve "Silahla kasten yaralama" suçlarından tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti. Mahkeme Çakın’ın tutuklanmasına karar verdi. 

İddiaya göre, İTÜ'de çalışan araştırma görevlisi Neşe Nur Akkaya 6 Haziran’da bir arkadaşıyla Nişantaşı’nda bir parkta otururken, yanına gelen kediyi banktan aşağıya indirince, Eray Çakın’la aralarında tartışma başladı. Akkaya, kendisine, kediyi darp edemeyeceğini söyleyen Çakın’a; "Kediyi darp etmiyorum, aksine seviyorum" karşılığını verdi. Bu sırada Eray Çakın'ın “Burada ne işiniz var, siz ve sizin gibileri istemiyoruz. Gidin başka yerlere, çok parkta oturmak istiyorsanız, sizin yeriniz burası değil, yeriniz Gaziosmanpaşa, defolun gidin” dediği ileri sürüldü. Tartışmanın büyümesiyle Eray Çakın'ın elindeki termosu Akkaya’ya fırlatarak, geçici bir süre bilinç kaybına uğramasına neden olduğu öne sürüldü.