Semt pazarlarının kapalı olması nedeniyle Niğdeli fide üreticilerin ürünleri ellerinde kaldı. Fide üreticisi bir vatandaş, "Fidelerimiz elimizde kaldı. 250 bin lira masrafımız var. Çoluk, çocuk çalışıyor. Hiçbir şeye sahip olamadık. Bizim bankalara borcumuz var. Bankalardan bu sene de kurtulamazsak, ömür boyu kurtulamayız" dedi.  

Pazar yerlerinin açık olmaması fidecileri de mağdur etti. Niğde Kemerhisar Kasabası'ndaki üreticilerin tam kapanma yasaklarında fideleri ellerinde kaldı. CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, fide üreticilerini ziyaret etti. Adem, "Maalesef pazarların kapalı olmasından dolayı vatandaşlarımıza satılmak üzere yetiştirilen fidelerin hepsi atıl durumdadır. Masraf üzerine masraf yapıyorlar. Devletimiz ya bir an önce bunu alacak ya da masrafını karşılayacak. 'Kapan' demekle bu iş olmuyor" dedi.

Bir fide üreticisi, "Fidelerimiz elimizde kaldı. 250 bin lira masrafımız var. Çoluk, çocuk çalışıyor. Hiçbir şeye sahip olamadık. Bizim bankalara borcumuz var. Bankalardan bu sene de kurtulamazsak, ömür boyu kurtulamayız. Bir an önce bizim dertlerimize çare bulunsun. 17 tane seram var. Devletten bir tane destek almadan bunları kendi emeğimle yaptım" diye konuştu.

“ELİMİZDEKİ SERMAYEMİZ BU, BU DA GİDERSE BİZ BİTER ÖLÜRÜZ"

Bir kadın üretici, "Biz de mağdur durumdayız. Elimizde çok sayıda patlamış sitillerimiz (fide) var. 200 bin (TL) masrafımız oldu" diyerek yardım beklediğini söyledi.  Bir diğer çiftçi ise, "Üretin dedik ürettik. Bir an evvel bunlar tüketilsin bizim elimizdeki sermayemiz bu, bu da giderse biz biter ölürüz" dedi.