Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde bulunan Yeni Çiftlik Nizamettin Demirdöven İlköğretim Okulu'ndaki Atatürk büstüne saldırı gerçekleştirildi. Okul duvarına “Allah put yapmayı yasakladı. Müslüman put yapmaz” yazısı yazıldı , bahçede bulunan Atatürk büstüne ise çekiçle zarar verildi ve "Atatürkçülük putperestliktir" yazıldı. CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Aygun , "Bunu kimler yaptıysa adli makamlara çıkartarak ceza alması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Yeni Çiftlik Nizamettin Demirdöven İlköğretim Okulunun taşındığını ve kameraların çalışmadığını belirtti. Aygun bu bilgilere dayanarak saldırının planlı ve programlı olduğunu söyledi.

Saldırıyı gerçekleştirenlerin etrafa, Atatürk karşıtı yazıların olduğu kağıtlar attığı da görüldü. Kağıtlarda şöyle yazdı:

"Osmanlı evliya yetiştirdi. T.C de zina yapan, çocuğunu çöpe atan bir nesil inşa etti. T.C ordusu anca kendi halkına darbe yapar. Niye? Atatürkçülüğü sağlamlaştırmak için. Halk İslam'a yönelmesin diye. Türkiye'de gizli bir putperest dini var. Adı da Atatürkçülük. Halk İslam'ı bilmiyor. İslam'ın öğrenilmesinin önünde Atatürk'e tapanlar var. İslam cahilleri, Allah put yapmayı yasaklamadı mı! Ahmaklar."

"Hz. İbrahim ve Hz. Muhammed'in yolu putları kırmaktır. Ya bu putperestlik biter ya da bu ülke. O kadar ciddi konu. Dinsizliği böyle ekiyorlar İslam ülkesinde. Atatürkçülükmüş. Yalancı kahraman Atatürk'ün hayatı, savaşları hepsi yalan. Gerçek tarih başka. Milleti 98 yıldır kandırıyorlar. Yazıklar Olsun."

"Okullarda Allah yerine Atatürk'e tapmayı öğretiyorsunuz. Atatürk İslam düşmanıdır. Devrimleri, halkı İslam'dan uzaklaştırmak için yapılmıştır. Okullarda İslam'ı öğretmek yasak. Atatürk'e tapan insanları yetiştirmek putperestliktir. Atatürk dininiz olmuş."

"ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜK AMA BİZLER BU OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ"

CHP Tekirdağ Milletvekili Aygun, saldırının gerçekleştirildiği okulun önünde yaptığı açıklamada Andımız'ın kaldırılmasının tartışıldığı günlerde böyle bir hadisenin yaşanmış olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

"Okullarda Andımız’ın okutulmasının kaldırılmasıyla birlikte aynı gün de yine Danıştay’dan şeref madalyalarımızdaki Atatürk kabartmalarının kaldırılmasının sonucunda Tekirdağ Marmaraereğlisi’ndeki Yeni Çiftlik Nizamettin Demirdöven İlköğretim Okulu’muzda maalesef yine hüzünlü bir tabloyla karşı karşıyayız. Ülkenin kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’e meczuplar tarafından yine bir saldırı var. Üst düzey yöneticilerin buna artık dur demesi gerekiyor. Buradaki bu olayı yapan ve 'Allah put yapmayı yasakladı. Müslüman put yapmaz' diyen o meczubun bir an evvel bulunup adli makama teslim edilmesi gerekiyor. Bir başka konu da şu: Okul taşınan bir okul ve bunu yapan kişi kameralarının çalışmadığını biliyor. O kadar planlanmış programlanmış ki bir sürü yazı bırakıyor, büstün dört bir tarafını yazılarla donatıyor ve Ata’mızın büstünün arkasını da çekiçle delerek ona zarar veriyor. Bu ülkenin değerlerine yapılan olay bu. Üzüntümüz büyük ama bizler bu olayın takipçisiyiz. Bunu kimler yaptıysa adli makamlara çıkartarak ceza alması için elimizden geleni yapacağız.

Öte yandan yine İlhami Aygun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Andımızın kaldırılması ve madalyalardan Atatürk kabartmasının çıkarılmasının ardından Marmara Ereğlisi'ndeki Yeni Çiftlik İlköğretim Okulu'nda Atatürk büstünün üzerine "Atatürkçülük putperestliktir" ibareli kin dolu yazı bırakıldı. Atatürk'u silemezsiniz" dedi.

"BU NE İLK NE DE SON. AMA UMARIZ SON OLUR"

CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın da okul önünde olaya tepki göstererek şu mesajları verdi:

"Bu yeni bir olay değil. Senelerdir Atatürk’ümüze, Cumhuriyet'in temel değerlerine karşı girişilen hareketlerin bir sonucudur. Bu ne ilk ne de son ama umarız son olur. Bunu yapan kişi meczup mudur, deli midir, yobaz mıdır veya cumhuriyet düşmanı mıdır her kimse hemen yakalanıp adli makamların önüne çıkartılması için gereğinin yapılmasını istiyoruz. CHP olarak bu tür olayların hep takipçisi olduk takipçisi olmaya da devam edeceğiz. Bunların şiddetle ve süratle cezalandırılması için adli makamlarımızı ve kolluk kuvvetlerimizi de bu konuda duyarlılığa davet ediyoruz. Sonucun bir an evvel alınmasını talep ediyoruz."

Görüntü Dökümü:

1-Atatürk büstüne ve duvara yazılan yazıların görüntüsü

2-CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın ve CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Aygun'un görüntüsü