Türkiye’nin sosyal ve ekonomik potansiyellerini harekete geçirmesi amacıyla 2002 yılında eski Maliye Bakanlarından Zekeriya Temizel’in başkanlığında kurulan Ülke Politikaları Vakfı’nın yeni başkanı, aynı zamanda İBB Meclisi CHP Grup Başkan Vekilliği görevini sürdüren avukat Doğan Subaşı oldu. Subaşı, teşekkür konuşmasında, vakfın çalışmalarını; “İkinci Yüzyıl’a Çağrı” ilkeleri doğrultusunda sürdüreceğini söyledi.

Ülke Politikaları Vakfı’nın dün İstanbul Grand Cevahir Otel’de yapılan 18. Mütevelli Heyeti Genel Kurulu’nda, vakfın yeni başkanı, aynı zamanda İBB Meclisi CHP Grup Başkan Vekilliği görevini sürdüren avukat Doğan Subaşı oldu. Subaşı, teşekkür konuşmasında vakfın çalışmalarını, “İkinci Yüzyıl’a Çağrı” ilkeleri doğrultusunda sürdüreceğini söyledi. 

SİYASETÇİLER GENEL KURUL’A AKIN ETTİ

Ülke Politikaları Vakfı’nın genel kuruluna; CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP milletvekilleri ve Parti Meclisi üyeleri, CHP İstanbul ilçe başkanları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li üyeleri, İstanbul’un CHP’li ilçe belediye başkanları, İYİ Parti ve Demokrat Partili temsilciler ile vakıf üyeleri katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise gönderdiği yazılı mesajla, vakfın genel kurulunu selamladı.

“İKİNCİ YÜZYIL’A ÇAĞRI BEYANNAMESİ TEMEL ÇİZGİMİZDİR”

Ülke Politikaları Vakfı’nın başkanlığını Engin Akman’dan devralan Doğan Subaşı, vakfın parti ayrımı gözetmeksizin birlik içinde Türkiye’yi ayağa kaldıracak politikalar üretmeyi sürdüreceğini dile getirdi.

Subaşı, “2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını kutlayacağız. Amacımız Türkiye Cumhuriyeti’nin İkinci Yüzyıl’da daha demokratik, daha sosyal, liyakate dayanan, toplumsal barış ve huzuru sağlayan politikalar geçiştirilmesine katkı sunmaktır” dedi. 

Subaşı’nın ardından söz alan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da vakfın geçmişten bugüne yaptığı çalışmaların Türkiye için ne kadar önemli olduğuna vurgu yapan bir konuşma yaptı.

YÖNETİM KURULU

Genel Kurul’da oy birliğiyle alınan kararla Vakfın Yönetim Kurulu’na Av. Doğan Subaşı, Doç. Dr. Yunus Emre, Doç. Dr. Seyhun Şahin, Hamit Tahan, Hasan Mutlu, İnan Güney ve Selim Mataracı seçildi. Yönetim Kurulu yedek üyeleri ise Bilgin Akbal, Mustafa Yazıcı, Özgür Durmuş ve Aysemin Gülmez’den oluştu.

Vakfın Denetim Kurulu üyeleri ise Dr. Hakkı Sağlam, İsmail Yazıcı, Av Ülkü Sakalar, Ruhi Tuncel ve Mehmet Ali Çelikel oldu.

ÜLKE POLİTİKALARI VAKFI

Türkiye’nin sosyal ve ekonomik potansiyellerini harekete geçirerek, güncel ve tarihsel sorunlarına çözüm niteliği taşıyan politikalar için fikri zemin oluşturmak, araştırmalar yapmak ve uygulama projeleri gerçekleştirmek amacıyla kurulan Ülke Politikaları Vakfı, 2012 yılında merkezini Ankara’dan İstanbul’a taşıdı. 

Ülke Politikaları Vakfı; Zekeriya Temizel’den sonra, sırasıyla Avukat Hüseyin Karataş, Hasan Mutlu ve Engin Akman başkanlıklarında çalışmalarını sürdürdü.

Vakıf, amaçları doğrultusunda kamuoyunca da tanınan saygın uzman, bilim ve siyaset insanlarının konuşmacı olarak katıldığı panellerle çalışmalarına aralıksız devam etti.

Danışma Kurulu Başkanı Murtaza Çelikel’in yaşamını yitirmesinin ardından, mütevelli heyeti, danışma kurulu başkanlığına eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen’i seçti.

Danışma Kurulu bünyesinde Ülke Politikaları Vakfı’nda; ekonomi, siyaset, hukuk, çevre, enerji gibi konularda çalışma masaları var.  25 Haziran 2021 Cuma günü gerçekleşecek olan 18. Mütevelli Heyeti Genel Kurulu’nda yapılacak seçimlerle Ülke Politikaları Vakfı, önceki dönemlerden devraldığı birikimi yeni uygulama ve çalışma modelleri ile geliştirerek, Vakıf amacı doğrultusunda etkinliklerine devam edecek.