Üniversite öğrencileri; Taksim İstiklal Caddesi’nde, ellerinde “Barınma haktır engellenemez” yazılı pankartlar ve “Öğrenciler aç, mezunlar işsiz… İşte sizin düzeniniz” sloganları atarak yurt ve kira zamlarını protesto etti.

Taksim İstiklal Caddesi’nde üniversite öğrencileri, yurt ve kira zamlarını protesto etti. Öğrenciler, ellerinde “Barınma haktır engellenemez” yazılı bir pankartla ve “Öğrenciler aç, mezunlar işsiz… İşte sizin düzeniniz”, “Geleceğimiz yoksa korkumuz da yok” gibi sloganlar atarak yurt ve kira fiyatlarına karşı tepkilerini dile getirdi.

“YURT VE KİRA FİYATLARIYLA EKONOMİK KRİZİN FATURASINI BİZLERE KESMEK İSTİYORLAR”

Kira ve yurt fiyatlarını protesto eden ve geçinemediklerini dile getiren öğrencilere kısa süre içerisinde sivil polisler müdahale ederek pankart açmalarını engellemeye çalıştı. Polisin müdahalesine rağmen öğrenciler şu açıklamayı yaptı:

“Bizleri geleceksizliğin içine itenleri kabul etmiyoruz. Kira ve yurt fiyatlarını kabul etmiyoruz. Aldığımız KYK’lar ile geçinemeyen biz üniversitelilere, yurt fiyatlarıyla ve kira fiyatlarıyla ekonomik krizin faturasını bizlere kesmek istiyorlar.”

Öğrencilerin; yurt ve kira zamlarını protesto ettiği anın görüntüleri, “Öğrenci Faaliyeti” adlı bir sosyal medya hesabından şu notla paylaşıldı:

“Yurt ve kira zamlarıyla ‘Geçinemiyoruz’ diyen üniversiteliler olarak barınma hakkımızın gasp edilmesine karşı Taksim İstiklal Caddesi’nden sesleniyoruz: Ne evde ne yurtta sokakta isyandayız!”