Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Kozan ilçesinde yapacağı kreşin temel atma töreni, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Karalar, “Temel atma törenini Türkiye’de efsane işlere imza atan başkanlarımızla birlikte yapıyoruz. Kozan’a ve hemşehrilerimize hizmetlerimiz artarak devam edecek” dedi.

Dün yapılan temel atma töreni öncesi Kozan Belediyesi’ni ziyaret eden belediye başkanları, büyükşehir belediyesi tarafından yapılan Şehit Mustafa Fehmi Kubilay Meydanı’nda da inceleme yaptı.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi il-ilçe başkan ve yöneticilerinden, ilçe belediye başkanlarına; CHP Adana milletvekillerinden, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları başkanlarına geniş bir katılımın gerçekleştiği temel atma töreni, coşkulu anlara sahne oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kendisinin Ankara Beypazarı Belediye Başkanı olduğu dönemde Kozan ve Beypazarı’nın, kardeş şehir olduğunu hatırlattı.

"EN KÖTÜ MALİ TABLOYLA ADANA BÜYÜKŞEHİR KARŞILAŞTI"

Ankara’ya yaptıkları ve yapmayı planladıkları hizmetlerden de bahseden Yavaş, belediyeleri kötü durumlarda devraldıklarını ancak en kötü mali tabloyla Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın karşılaştığını belirtti. Yavaş, “Adana mali durumu en kötü belediyeydi. Zeydan Başkan gelirleri artırmanın yollarını arayarak ve halka hizmet için elinden geleni yaparak yoluna devam ediyor” dedi.

"MİLLET İTTİFAKI BELEDİYELERİNİN OYLARI ARTIYOR, ÇÜNKÜ HALK MEMNUN"

Zeydan Karalar konuşmasına Yavaş’a ve törene katılan ilçe belediye başkanlarına, konuklara teşekkür ederek başladı. Karalar, “Kozan’da olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Benim Kozan’a ve Kozanlılara sevgim sözde değil özde. Bunu da ilçemize yaptığımız işlerle gösteriyoruz. Türkiye’de efsane yönetimler gösteren belediye başkanlarımız aramızda. Hepimiz güzel işler yapıyoruz. Bu yüzden Millet İttifakı’nın oyları artıyor. Halk yapılan işlerden memnun” diye konuştu.

"KOZAN İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ"

Kozan’a yapılan ve yapılacak yol, su, köprü, menfez, kilit parke hizmetlerini anlatan Karalar, şunları söyledi:

“Bugün 724 metrekare alanda kurulacak, 150 öğrenci kapasiteli kreşimizin temelini atıyoruz. İnşallah buraya Yedigöze Barajı’ndan suyu da getireceğiz. Kozan için ne gerekiyorsa yapacağız. Bugüne kadar Kozan’a bu kadar yatırım yapan başka bir Büyükşehir Belediye Başkanı olmamıştır. ASKİ’de ve Büyükşehir’de yapılan ihalelerdeki kırımları yüzde 1’den, yüzde 30’a, 35’e çıkardık. Yönetim anlayışımızdaki farklılığımızla ortaya çıkan artı değeri, halkımıza hizmet için kullanıyoruz. İşçimizi zamanında maaşını alır hale getirdik. Önceki 5 yılda dökülen asfalttan daha fazlasını 2 yılda döktük. Adana vitese taktı gidiyor, kimse durduramaz.”

Karalar, son olarak temeli atılan ve 724 metrekare alanda hizmet verecek, 150 çocuk kapasiteli kreşin özelliklerini paylaştı. Kreşte 6 sınıfına ek olarak açık ve kapalı etkinlik alanlarının bulunacağını belirten Karalar, tek katlı binanın engelsiz erişimine uygun olacağını da sözlerine ekledi.

Karalar, konuşmasını Dadaloğlu’nun "Avşar Elleri" şiirini okuyarak tamamladı.