Son günlerde zincir marketlerdeki fahiş fiyatlar üzerine bir açıklama da Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Dayanışma Federasyonu (TAHAP) Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu’ndan geldi. Türkiye'de, belli başlı zincir mağazaların adeta terör estirdiğini, aralarında belli anlaşmalar yaparak fiyatlarla istedikleri gibi oynadıklarını savunan Sarıoğlu, “Biz TAHAP olarak en başından beri zaten söylemekteyiz. Bununla ilgili gerekli açıklamaları yapmış ve devletimize gerekli raporlarımızı sunmuştuk. Her zaman dediğimiz gibi STK'lar doğru çalıştığı vakit devletimiz de gerekli reaksiyonları hızlıca almaktadır ve bu hususta da almıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımızı sunuyoruz.Evvela şunu belirtmek gerekir ki bir zincir market sahibi ülkemizin seçilmiş Cumhurbaşkanını ima ederek ‘İnsanların aklıyla oynamayın'’ gibi hadsizce bir ifadeyi kullanamaz” dedi. 

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

YALANIN DA BÖYLESİ…


Demokratik eyleme hazır olduklarını belirten Sarıoğlu,  açıklamasına şöyle devam etti:
“Biz Cumhurbaşkanımızın sonuna kadar yanındayız ve üreten yürekler olarak gerekirse arılı kovanlarımızla demokratik eylemlerimizi de yapmaya hazırız. Zincir marketler yanlış arıyorsa evvela aynaya kendilerine baksın ve hangi zincir market sahipleri, hangi gıda firmalarıyla nerelerde bulup ne anlaşmalar yapıyor çıkıp bunu açıklasınlar. Biz TAHAP olarak bu bilgileri de açıklamaya hazırız. Bir zincir market sahibi çıkıp diyor ki 'Sadece yüzde 1 kazanıyoruz’ Yalanın da böylesi diyoruz ve ekliyoruz; TAHAP olarak zincir marketlerin yüzde 30 kârın altında sattığı hiçbir ürün yoktur. Bunlara ait gerekli tüm belgeler elimizdedir. Bu belgeleri kim isterse açıklamaya da hazırız. Zincir marketlerin çaktırmadan gramajları küçülterek algı yaptığı, kocaman ‘Şimdi daha büyük’ ibaresi koyduğu ürünlerin aslında gramajını küçülttüğü örnekler ve videolar internette kolayca bulunacak vaziyette ve herkesin malumudur. 'ambalaj sahtekarlığı' diye bir kavramı dilimize kazandıran bu zincir marketlerin mağduru oynaması ziyadesiyle trajikomiktir.

HAKSIZ BEDELİ AÇIKLASINLAR

Zincir marketleri yıllardır firmalardan 'hizmet bedeli’ altında aldığı haksız bedelleri açıklamaya davet ediyoruz. Biz TAHAP olarak ‘zincir mağaza ve raf terörünü’ ilk defa kullanan ve sıkça kamuoyunda dillendiren STK olarak, Cumhurbaşkanımıza bu önemli konuda yaptığı çalışma için sonsuz şükranlarımızı sunuyor, sonuna kadar Cumhurbaşkanımızın yanında olduğumuzu tekrar dile getiriyoruz.”