Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in yaş haddi ve görev süresinin bir yıl uzatıldığını açıkladı. Kalın, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildiklerini söyledi. Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu Deniz Kuvvetleri Komutanı, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülen Hava Kuvvetleri Komutanı olarak atandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 2022 yılı Yüksek Askeri Şura Olağan Toplanıtısı’nın ardından alınan kararlara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Kalın, şunları söyledi:

“Bugün 4 Ağustos 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında icra edilen 2022 yılı Yüksek Askeri Şura Olağan Toplantısı’nda Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görevli general, amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler, görev süresi uzatılacaklar, kadrosuzluktan emekliye sevk edileceklerin durumları görüşülerek; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle karara bağlanmıştır.

GENELKURMAY BAŞKANI’NIN GÖREV SÜRESİ UZADI, HAVA VE DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLARI EMEKLİ OLDU

30 Ağustos 2022 tarihinden geçerli olmak üzere 16 general ve amiral bir üst rütbeye, 47 albay general ve amiralliğe yükseltilmiştir. 40 general ve amiralin görev süreleri 1 yıl, 313 albayın görev süreleri ise 2 yıl süreyle uzatılmıştır. 38 general ve amiral, kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere emekliliğe sevk edilmiştir. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in yaş haddi ve görev süresi 1 yıl uzatılmıştır. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildiklerinden Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu Deniz Kuvvetleri Komutanı, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülen Hava Kuvvetleri Komutanı olarak atanmıştır.

“HALEN 264 OLAN GENERAL VE AMİRAL SAYISI, 30 AĞUSTOS 2022 TARİHİ İTİBARİYLE 273 OLACAKTIR”

Halen 264 olan general ve amiral sayısı, 30 Ağustos 2022 tarihi itibariyle 273 olacaktır. 30 Ağustos 2022 tarihinden geçerli olmak üzere Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, orgeneralliğe; Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan tümgeneraller Yılmaz Yıldırım ve Bahtiyar Ersay, korgeneralliğe; Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan İsmail Günaydın korgeneralliğe terfi ettirilmişlerdir. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan tuğgeneraller Osman Aytaç, Mustafa Koşan, Tamer Atay, Alparslan Kılınç, Fethi Oltulu ve Sinan Eren tümgeneralliğe; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan tuğamiraller, Rafet Oktar, Erhan Aydın ve Nihat Baran tümamiralliğe; Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Ergin Dinç, Kadircan Kottaş ve Ali Özmen tümgeneralliğe terfi ettirilmişlerdir.

Bir üst rütbeye yükselen, görev süreleri uzatılan general, amiral ve albayların yeni rütbe ve görevlerinin milletimize, devletimize, silahlı kuvvetlerimize ve tüm ailelerine hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Büyük bir özveri ve onurla görev süresini tamamlayarak emekliliğe ayrılacak olan general, amiral ve albaylara hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, hayatlarının yeni dönemlerinin aileleriyle birlikte sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ederiz.”