HABER: TUĞBA AYDIN

Aydın’ın İncirliova ilçesinde yaşayan 47 yaşındaki Nilüfer Katıdemirel, 8 ay önce açmış olduğu işletmesinde kadınlara hem örgü öğrenecekleri hem de sosyalleşebilecekleri bir alan sağlıyor. İncirliova’da ‘pembe saçlı abla’ olarak bilinen ve yaptığı işlerle herkesin gönlünde taht kuran Katıdemirel, başarı hikâyesini Aydın Haberleri’ne anlattı.

Çocukluğundan bu yana örgü ördüğünü söyleyen Katıdemirel, “Anneme hep bana örgü öğret derdim. İstanbul’da doğdum, büyüdüm. Asıl işim kozmetikken evlendim. Evlendikten sonra hiç bilmediğim bir yer olan Aydın İncirliova’ya geldim. İnternet sitelerinde özellikle Pinterest’te workshoplar, örgü evi gördüğüm zaman çok mutlu oluyordum ve hep benim de bir gün böyle bir yerim olacak derdim. Bir gün bir şeye çok üzüldüm. Yaptığım bir emeğin karşılığını alamadım ve dedim ki ben neden böyle bir şey yapmıyorum, benim neden bir işletmem olmasın dedim ve kadın girişimci olarak kredi aldım. Bununla bir adım attım” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2023-08-09 at 10.46.44

“BİLDİKLERİMİ HERKESE ÖĞRETMEK İSTİYORUM”

İşletmeye gelen kadınlara ücretsiz örgü örmeyi öğreten Katıdemirel, bilginin paylaştıkça anlamlı olduğunu söyledi. Katıdemirel “Benim amacım gelsinler iplik, malzeme alıp gitsinler değil. Ben bir şeyler öğretmeyi, örgünün ne kadar güzel olduğunu göstermek için bir çaba sarf ettim. Başarılı olduğuma da inanıyorum. Sekizinci ayımdayım ama beni çok seviyorlar. Geliyorlar, öğretiyorum. Yarın bir gün öldüğümüz zaman bilgiler benimle gitsin istemiyorum. Bunu herkese yaymak istiyorum. Hiç tığ tutmayana örgü öğrettim. Bana uğramadan kimse buradan geçmez. Güzel şeyler üretiyoruz, fikir alışverişi yapıyoruz. Ben bilmediğimi arkadaşlarıma onlar bilmediklerini bana soruyorlar” dedi.

WhatsApp Image 2023-08-09 at 10.49.46

“BİR ADIM ATTIYSANIZ SONUNA VARIYORSUNUZ”

Başta kadınlar olmak üzere hayalleri olan herkese seslenen Katıdemirel, “İyi ki bunu yaptım diyorum. Kadınlara da tavsiyem şu; yapmak istediğiniz ne hedefiniz varsa bence ulaşmak için sizin önünüzde hiçbir şey yok. Siz yapmak istiyorsanız eğer, adım attıysanız inanın sonuna varıyorsunuz. Ben bulunduğum noktadan çok mutluyum. Bence düşüncelerinizin, hayallerinizin peşinden koşun. Ben koştum ve şu anda buradayım” diye konuştu.

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ