Efes Selçuk Belediyesi’nin ilk kültür sanat yayını Efesli Leylek, yeni sayısı ile okurlarıyla buluştu. Derginin bu sayısının kapağında, Efes Selçuklular'ın yakından tanıdığı Avukat Sümer Büyüktosun yer aldı.

Efesli Leylek’in beşinci sayısında “Efes Selçuk’un değerleri” teması, zengin bir içerikle birleşti.

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in, “Efes Selçuk: Ruhun Zamansız Yolculuğu” başyazısının yanı sıra Efesli Leylek, bu ay Ayhan Özkaynak,  Özgür Gökdemir, İbrahim Becer, Şerif Baykal, Mustafa Büyükkolancı, Sergun Ağar, Musa Baran, Semra Kadaifçioğlu Yeşil ve daha birçok önemli ismi konuk etti.

Derginin beşinci sayısında Efes Selçuk’ta festivallerin düzenlenmesine ve kentin tanıtımına büyük emek veren, kentin sembol isimlerinden Avukat Sümer Büyüktosun ile ilgili bir yazı yer alıyor. Tarihçi Tolga Mert tarafından kaleme alınan yazıda, geçtiğimiz Ekim ayında kaybettiğimiz Sümer Büyüktosun’un hayatına ilişkin önemli kesitler sunuluyor.

Son sayısında Efes Selçuk’un zengin değerlerini anlatan Efesli Leylek dergisinde yer alan bir diğer önemli isim de kısa süre önce hayatını kaybeden Prof. Dr. Şadan Gökovalı. Kültür bilgesi olarak nitelendirilen şair, yazar, eğitimci ve rehber Prof. Dr. Şadan Gökovalı’nın son yazısı da Efesli Leylek’te yer buluyor.

Efesli Leylek Dergisi, Selçuk Efes Kent Belleği’nden, belediye hizmet binasından temin edilebiliyor. Dergi ayrıca www.efeslileylek.com adresinden de online okunabiliyor.