Türkiye Güreş Federasyonu tarafından organize edilen U17 Celal Atik ve U20 Nasuh Akar Kadınlar Türkiye Şampiyonası 100 ilden bin civarında sporcunun katılımı ile Yozgat Rıza Kayaalp Spor Salonunda başladı. 30 Mart 2023 tarihine kadar devam edecek şampiyonada sıkletlerinde ilk üçe giren sporcular, Antalya’da düzenlenecek turnuvaya katılma hakkını elde edecek. Antalya’da birinci olanlar ise, uluslararası turnuvalarda Türkiye’yi temsil edecek.

Yozgat’ta bugün başlayan ve yaran tamamlanacak şampiyonada U17 kategorisindeki kadın sporcular mücadele veriyor. 29-30 Mart 2023 tarihlerinde ise U220 kategorisindeki sporcular mindere çıkıp, ter dökecek.

"DEPREMDEN SONRA FAALİYETLERİMİZ BİR ARA DURDURULMUŞTU"

Türkiye Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Yusuf Gümüş, "Depremden sonra faaliyetlerimiz bir ara durdurulmuştu, tekrar faaliyetlerimize ilk kez Yozgat’ta başladık, U17 Kadınlar Türkiye Şampiyonasıyla" dedi. Kıran kırana maçlar yapılacağını, katılımın da çok yoğun olduğunu bildiren Gümüş, şampiyona ile ilgili şu bilgileri verdi: 

"Türkiye Güreş Federasyonu faaliyet programında yer alan U17- U20 kadınlar Türkiye Şampiyonası 27 Mart-30 Mart tarihleri arasında Yozgat ilimizde planladık. Burada gençler ve yıldızların Türkiye şampiyonası yapılacak. Yaklaşık olarak 100 ilden bin sporcunun katılımını bekliyoruz. Bugün itibari ile de U17 Türkiye Şampiyonası Yozgat ilimizde başlamıştır. Burada kilolarında ilk üçe giren sporcular Antalya'da yapılacak turnuvaya katılım sağalacaklardır. Orada göstermiş oldukları başarıdan sonra kilolarında birinci olan sporcular ülkemizi Avrupa Şampiyonası'nda temsil etmeye hak kazanacaklardır. Onun için burası önemli ve 2024 Olimpiyatlarının alt yapısını burada oluşturuyoruz. Buradaki kadın sporcularımızı U17’leri, U20’leri hazırlamaya çalışıyoruz.”