HABER: AYŞE YILMAZ
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğiyle düzenlenen, Altın Güvercin Beste Yarışması 10-11 Eylül tarihlerinde 25. kez müzik severlerle buluşuyor. Özer Türk Stadı’nda gerçekleşecek olan yarışmayı vatandaşların ücretsiz olarak izleyebilmesi için kentin belirli noktalarından servisler kaldırılacak. 

Altın Güvercin Beste Yarışması için yerel ve ulusal basına Kervansaray'da yapılan bilgilendirme toplantısına  Kuşadası Altın Güvercin Kültür, Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) Başkanı Levent Köylü, Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması'nın yaratıcısı, müzik sektörünün örgütleyicisi gazeteci Ali Rıza Türker, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Evrim Karakoz ve ana sponsor Şakir Eviz katıldı.

5 MİLYONLUK BÜTÇENİN TAMAMI SPONSORLAR VE BAĞIŞLARLA KARŞILANDI
Toplantının açılış konuşmasını yapan KUSAV Başkanı Levent Köylü, Altın Güvercin Yarışmasının tarihçesi hakkında bilgi vererek, “25’inci kez yapılan Altın Güvercin Kuşadası’nın en değerli markalarından birisi. Belediye Başkanımız Ömer Günel ile birlikte tekrardan başladı. Bizler de bu önemli markanın hak ettiği şekilde tekrardan cereyan etmesi için yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu sene yaklaşık 5 milyon üzerinde bir bütçe ile final yapacak gibi görünüyor. Bütçenin tamamı, sponsorlarımız ve bağışçılarımız tarafından karşılandı. Kamudan herhangi bir bütçe aktarımı olmadı. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Altın Güvercin'in bugün hala devam ediyor olmasından büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Ali Rıza Türker,"1986 yılında temelini atılan festival bu yıl 25. Kez yapılıyor ama maziye 36 yıl bıraktık. Bugünleri görmekten son derece mutluyum. Kuşadası aynı zamanda son 4 yılda Ege’nin kültür ve sanat merkezi olmak adına ideali taşıyor. Güvercin Adadaki etkinlikler, Ada Modern’deki sergiler Türkiye’deki kültür açığını kapatıyor. Altın Güvercin de buna benzer organizasyonlar yasaklama zihniyetine karşıt olmak gibi önemli bir değer taşıyor. İşin duygusal tarafında 86 yılında birinci olan Fatih Erkoç’un onur ödülü alıyor olması çok anlamlı. Bu sene yarışmamıza 183 beste başvurdu; 10 tanesi büyük finale layık görüldü. Sizler de izleyeceksiniz senfoni anlamada dahi özelliği ve güzelliği olan müzik yarışması izleyeceksiniz. İnşallah yarışmamız daha anlamlı daha evrensel ideallere ulaşır. Katkı sağlayanları kutluyorum” ifadelerini kullandı. 

"KUŞADASI MÜZİK TEMALI BİR KENT OLACAK"

Altın Güvercin Yarışmasının Kuşadası'nın tarihine kültürüne olan katkısını anlatan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel de şöyle konuştu;“25’incisini yapacak olduğumuz Altın Güvercin Yarışmasını ilk yıldan itibaren yapmayı arzu ettim. 36 yıldan beridir Türkiye’nin ilk ve tek beste yarışması olma özelliğini koruyor. Altın Güvercin’in Kuşadası’nın geçmişinde Kuşadası’nın Türkiye’ye duyurulmasında çok büyük bir etkisi vardır. Bizi biz yapan değerlerden, etkinliklerden vazgeçmek yerine onları güçlendirerek, güncelleyerek devam etmeyi ve üzerine eklemeyi tercih ediyoruz. Altın Güvercin’e sahip çıkarak Ali Rıza Türker’in danışmanlığında, vakfımızla beraber güçlendirmek ve Aydın Büyükşehir Belediyemizin de desteği ile de bunu sürekli hakle getirebilmek bizim için önemli. Kültür ve turizm kentinde satacağımız etkinlikler bunlardır. Dolayısı ile satacağımız ürünlerin ne kadar çok artırırsak kültür ve turizm kenti olarak ilgi çekici oluruz.

Kuşadası, bu sene Altın Güvercin’in 25’incisini yapıyor. Altın Güvercinden ödül alıp da bugün hala müzik dünyasında olan tüm sanatçılar hala keyifle dinlediğimiz klasikleşmiş sanatçılardır. Bu süreçte ilk göreve geldiğim günden bu yana Ali Rıza Türker beyle bir araya geldik ve bunu yapacağımızı ifade ettik. Görevde olduğum sürece bu yarışmayı yapacağız. Bundan sonra gelecek arkadaşlarımız da bu yarışmanın kıymetinden emin olur ve devam ederler. Bu organizasyonun mutfağında çok büyük emekler var. Sponsorlarımız olmazsa ve bizi yürekten destekleyen Kuşadası’nın değerlerine bilincine sahip çıkmak isteyen destekçilerimiz olmasa yine bunu yapmak mümkün olmazdı. Bu anlamda ana sponsorumuz Şakir Eviz’e çok teşekkür ediyorum.Göreve geldiğimiz günden bu yana Altın Güvercin’e neden sahip çıkmamız gerektiğini anlattığım ve her şekilde beni cesaretlendiren, maddi manevi yanımda olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na da büyük bir teşekkürü borç biliyorum. Hedefimizde Kuşadası’nı müzik temalı bir kent yapmak var. Caz dinletileri bu sene çok daha güçlü hale geldi. Kuşadası müziği satmalı, müzikle anılmalı ve müzik dendiğinde Kuşadası akla gelmeli. Kuşadası sokak festivalini de müzikle harmanladık."

Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Evrim Karakoz,"Çocukluğumdan beridir takip ettiğim organizasyonunu içinde olmaktan memnuniyet duyuyorum. Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası’nın marka değerini en yükseklere ulaşması için çalışıyor. Bu etkinlikten dolayı herkese teşekkür ediyorum. Altın Güvercin’in nice 25 sene daha kanatlanmasını temenni ediyorum." dedi. 

Yarışmanın ana sponsoru Şakir Eviz de sanata verdikleri değerin süreceğini vurgulayarak  “Kuşadasın’daki bu tür etkinlikleri daha üst seviyeye ulaştırmak ve Kuşadası’nı kültür ve sanat merkezi yapmak adına için sürekli destek vereceğiz. Umarız yıllara taşırız devamı gelir. Biz de sürekli Kuşadası’nda belediyelerimizle beraber bu tür organizasyonlardan bulunmaktan gurur duyuyoruz." dedi.

FİNAL GECESİ ÖZER TÜRK STADYUMU’NDA 

Özer Türk Stadyumu’nda gerçekleşecek olan 25. Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması’nın büyük final gecesi, 11 Eylül Pazar günü saat 21.00’de finalistlerin büyük jüri karşısında canlı performanslarını sergilemeleri ile başlayacak. Jüri tarafından yapılan değerlendirmeye dijital oylamanın sonuçlarının da eklenmesiyle dereceye giren besteler ve beste sahipleri belirlenecek. Ardından ödül töreni gerçekleşecek. Ödül töreni kapsamında ayrıca yarışmanın onur konuğu olan pop müzik sanatçısı Fatih Erkoç’a KUSAV Onur Ödülü takdim edilecek. Büyük final gecesi ünlü pop müzik sanatçısı Sertab Erener konseri ile sona erecek. Final gecesi bir NR1 Türk TV, Tele 1 ve Number 1 Türk FM’den canlı olarak yayınlanacak.