Kuşadası Belediyesi tarafından kentin alt ve üst yapı sorunlarına kalıcı çözüm getirmek amacıyla yürütülen yenileme çalışmaları Cumhuriyet Mahallesi ile sürüyor.

Bu kapsamda 22 sokakta yürütülen çalışmalarla bölgeye doğalgaz dağıtım firması ENERYA tarafından doğal gaz hattı, Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) ekiplerince içme suyu hattı döşenirken Türk Telekom ekipleri tarafından da telefon ve internet alt yapıları yenilendi.

Alt yapısı yenilenen sokaklarda vakit kaybetmeksizin üst yapı çalışmalarına başlayan Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ise Barış, Onur, Erdem, Birlik, Ergene 1 ve 2’nci Kısım, Reşat Özbek 1’inci kısım, Osman Kocaman, 103 ve 104’üncü sokaklara kilit parke taşı döşendi.

Ant Sokak ve bağlantı yolları ise yaklaşık 4 bin metrekare sıcak asfaltla kaplandı. Ekipler Turizm, Ergene 3’üncü Kısım’da kilit taş döşeme ve Cemali Dağyaran Sokak’ta ise bordür döşeme çalışmalarını sürdürüyor. Yenileme çalışmaları tamamlandıktan sonra Cumhuriyet Mahallesi, sağlıklı alt yapısı ve modern görünümü ile Türkiye’nin turizm başkenti olan Kuşadası’na yakışan bir görünüme kavuşacak.