Bilgisayarlar, değişen ihtiyaçlara göre farklı konseptler barındırıyor. Yüksek standartta teknik kapasite gerektiren oyunlar içinse, oyun bilgisayarı seçimi oldukça önemli. Peki değişen özellikler barındıran, geniş kapsamlı modeller içinde oyun bilgisayarı nasıl olmalı? Oyun bilgisayarı markası veya modelleri içinde kararsız kaldıysanız, bilmeniz gerekenlere bakalım.

OYUN BİLGİSAYARI ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Oyun bilgisayarlarının, günlük kullanıma uygun veya iş, eğitim için tercih edilen bilgisayarlara göre farklıdır. Temel fark ise, oyun bilgisayarlarının teknik, sistemsel açıdan daha iyi seviyede olmasıdır. İçerdiği donanımlar, son teknolojiye dayanan bilgisayarlar, tüm oyunlarda en iyi performansı sunuyor. İşlemci gücünün yüksek olmasının dışında, oyun bilgisayarlarında ekran performansı da yüksektir. Oyun bilgisayarları, içerdiği RAM, SSD kapasitesi, işlemci gücü ve grafik performansıyla sadece oyuncuların tercihi değil. Aynı zamanda bu bilgisayarlarda, bir PC’den beklenebilecek her şeyi yapabilirsiniz. Örneğin video düzenleme veya diğer kapsamlı yazılımlar, oyun bilgisayarlarında kolay bir şekilde kullanılabilir.

Ekran kartı kapasitesi konusunda, 2 GB ile 12 GB arasında değişen seçenekler öne çıkıyor. NVIDIA ve AMD ekran kartlarının geniş seçenekleri mevcut. RAM kapasitesi 4 GB’dan 128 GB’a kadar değişen modeller içinde ihtiyacınıza hitap eden alternatifleri bulabilirsiniz.

OYUN BİLGİSAYARLARININ AVANTAJLARI VE ÖNE ÇIKAN MARKALAR

Oyun bilgisayarlarında, iyi bir performans arıyorsanız kaliteden ödün vermemek gerekiyor. Oyun bilgisayarı markaları içinde, Turbox ve Dragon öne çıkanlar içindedir. Bunun dışında farklı markaların oyun bilgisayarları da ilgi görüyor. Modern ve gelişmiş donanımlarıyla, oyun bilgisayarlarının birçok avantajı mevcut. Öncelikle oyun bilgisayarları, en ciddi işlem gücü gerektiren durumlarda dahi takılma gibi problemlere yol açmaz. Bundan dolayı oyunlar akıcı ve keyifli geçer. Akıcı oyun oynama imkânı dışında, yüksek işlemci gücü oyun dışındaki diğer yüksek performans gerektiren işlemler de kullanıma olanak tanır.  Oyuncu bilgisayarı olarak da geçen bilgisayar çeşitleri, günlük ihtiyaçlar da tercih ediliyor.

Oyun bilgisayarı ya da oyuncu bilgisayarı seçiminde en iyisini arıyorsanız, Atom Bilişim online satış mağazasında birbirinden kaliteli modeller yer alıyor. Intel, AMD işlemci modeller içinde, NVIDIA ekran kartı seçeneği de barındıran birbirinden kaliteli alternatifler karşınıza çıkacak. En uygun fiyatlı indirimli modelleri bulmak için, sitede fiyata göre sıralama yapmak yeterlidir.