Mecliste konu ile ilgili söz alan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın’da tepkilere neden olan JES ve maden ocağı projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bülbül yaptığı açıklamada Germencik-Söke arasında kurulmak istenen yeni JES tesisi ile Dağyeni köyündeki maden arama çalışmasını gündeme getirdi.

Bülbül açıklamasında şunları söyledi:

 “Aydın’ın Germencik ve Söke ilçelerinde JES kurulması için yeni bir ÇED süreci başladı. Ama biz biliyoruz ki yine ‘ÇED Olumlu’ kararı gelecek. Çünkü şimdiye kadar bakanlık 3 bin 421 projeye ‘ÇED Gerekli Değil’, 382 projeye ‘ÇED Olumlu’ kararı verdi. Sadece 2 projeye ‘ÇED Olumsuzdur’ raporu verildi. Bakanlık hiçbir çevresel etkiyi, halk sağlığına etkiyi araştırmadan projelere onay veriyor. Aydın’ı da işte böyle böyle denetimsiz JES bölgesi haline getirdiniz. Aydın’ın suyunu, havasını ve toprağını zehirlediniz. Germencik’te Dağyeni köyünün içme suyunun geldiği noktada yasaya aykırı maden arama sondajı başladı. Orada 80 hane ve her yer incir bahçesi… Doğaya, toprağa, suya saygınız yok, anladık, bari bu ülkenin yurttaşlarına biraz saygınız olsun. Yaşam alanlarına zarar veren projeler iptal edilsin” dedi.

POLİTİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ