Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Halk TV’de yayınlanan programa konuk oldu. Günel, Kuşadası’nda belediye tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“Vatandaşlar Kuşadası’na neden gelsinler?” sorusuna yanıt veren Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Kuşadası’nı aldığı göç tesadüf değildir. Çünkü iklimi, konumu, tüm metropolleri yakınlığı ile Kuşadası güzel bir konumda. Bu iklimi başka bir kentte bulamazsınız. Böyle bir gün batımını hiçbir yerde bulamazsınız. Kuşadası muhteşemdir. Bana ‘nerede belediye başkanlığı yapıyorsun’ diye soruyorlar ‘cennette yapıyorum’ diyorum. Kuşadası cennettir” diye konuştu” dedi.

Başkan Günel, ilçenin sembollerinden olan Kervansaray’ın aktif hale geleceğini aktardı. Günel açıklamasında “Kervansaray, artık belediyemizin denetimine girdi. Burayı yaşayan bir hale çevireceğiz. Üst katında konaklama, alt katlarını müze haline çevireceğiz” ifadelerini kullandı.

Günel, Kuşadası’na vizyon katacak projeleri gerçekleştirmek istediklerini belirterek “Kuşadası’nı yeniden turizmin amiral kenti yapmak istiyoruz. Kültür sanat çalışmalarına, gastronomi turizmine büyük önem veriyoruz. Altın Güvercin Müzik Yarışması ile ilçemizi müzik kenti yapmayı hedefliyoruz” dedi.

YAZARLAR İÇİN YENİ ÇEKİM MERKEZİ
Reşat Nuri Güntekin’in Çalıkuşu Romanı karakterlerinden olan Feride’nin bir dönem yaşadığı evi restore ettiklerini söyleyen Başkan Günel, “Şu an kültür evi olarak hizmet veriyor. Biz bir ufak değişiklik yapacağız. Romanla anılan evin iç mekanını öyle bir düzenleyelim ki Türkiye’deki tüm yazarlarımız belli kitaplarını yazarlarken belirli dönemlerini burada geçirsin ve onları ağırlayalım. Yani Çalıkuşu kültür Evi’nin ismi şöyle olsun. Çalıkuşu Kültür ve Yazar Evi olsun. Çalıkuşu Evi’nin bulunduğu yeri yen baştan yeniliyoruz. Ve evin bulunduğu sokağı müzeler sokağı yapacağız. Türkiye’nin ilk fosil müzesi var” ifadelerini kullandı.

KUŞADASI MUHTEŞEMDİR
Sunucu Serhan Asker’in “vatandaşlar Kuşadası’na neden gelsinler?” sorusunu yanıtlayan Günel, “Aslında sahip olduğumuz kıymetler başka kentlerde de var. Ülkemiz bir cennet. Ancak Kuşadası’nı farklı kılan şey ise 5 duyumuza hitap eden her şey Kuşadası’nda var. Buraya geldiğinizde başka bir turizm kentinde 3-4 gün sonra sıkılabilirsiniz. Bir turizm tesisi beklentiniz yoksa kenti yaşamak istiyorsanız yapacaklarınız sınırlıdır. Ama Kuşadası’nda aylarca tatil yapabilirsiniz, zaman geçirebilirsiniz. Kuşadası’nı aldığı göç tesadüf değildir. Çünkü iklimi, konumu, tüm metropolleri yakınlığı ile Kuşadası güzel bir konumda. Bu iklimi başka bir kentte bulamazsınız. Böyle bir gün batımını hiçbir yerde bulamazsınız. Kuşadası muhteşemdir. Bana ‘nerede belediye başkanlığı yapıyorsun’ diye soruyorlar ‘cennette yapıyorum’ diyorum. Kuşadası cennettir” diye konuştu.