CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, yaptığı yazılı açıklama ile son günlerde hayatı olumsuz etkileyen zamlar üzerinden AK Parti iktidarını hedef aldı.

Özdemir’in açıklamasında şunlara yer verildi:

“Raflar el yakıyor diyemiyoruz bile çünkü vatandaş raflara dahi dokunmaya cesaret edemiyor! Bugün markete gittiğinizde 3 parça bir şey dahi alsanız 100 liradan aşağı para ödemeden çıkamazsınız. Gerçekler sokakta, hayatın içinde. Ne kadar görmezden gelip, kaçmaya çalışsanız dahi dört bir koldan sıkışmış durumdasınız.

Doğalgaza gelen yeni zam da cabası. Kara kış kapıda. Hükümetin bununla ilgili bir çalışması var mı? Tabi ki hayır.

Aydın Büyükşehir Belediyemiz ihtiyacı olan vatandaşımıza ısınmak için kömür, işsiz ve dar gelirliye gıda yardımı, hasta ve yaşlılarımıza sıcak yemek yardımı yaparak, vatandaşımızın mağduriyetini biraz da olsun giderecek. Ancak bu aşamaya kadar gelinmemesi gerekirdi. Belediyelerin bu yardımı yapmasına gerek kalmaması, devletin bütün imkanlarını vatandaşa sunması gerekirdi.

Bir diğeri, LPG'ye gelen 49 kuruşluk zamla vatandaşın omzuna bir yük daha bindiriliyor. Sağımıza dönüyoruz zam, solumuza dönüyoruz zam. 16 kiloluk mutfak tüpü 116 liradan 160 liraya çıkmış. Emekli, asgari ücretli, işçi, esnaf , çiftçi artık bu zamlarla baş edemez durumda .Vatandaşın geliri sabit iken gider masrafları sürekli artıyorsa ortada ciddi bir ekonomik çöküş var demektir. Bu ekonomik kriz bir an önce çözüme ulaşmalıdır. Yaşamak için temel ihtiyaçlar bir lüks değil, temel haklardır.

Elektriğe %100zam,

Doğal gaza %100zam,

Temel gıdaya%100zam,

Kömüre %150zam,

Ayçiçek yağına %200zam, Gübreye %400zam,

Maaşlara %5 zam.

Bu zamlarla vatandaşın evinin geçimini sağlaması, çocuklarının eğitim giderlerini karşılaması, yaşaması mümkün değil.

”Elimizi vicdanımıza koyarsak çok artış yok” diyor AKP milletvekili. Gerçekten vicdan var mı sizde? Siz sokağa çıkmıyor musunuz? Vatandaştan bu kadar mı uzaklaştınız?

Yapılacak ilk seçimde gideceksiniz. Çünkü geliyor gelmekte olan. Millet ittifakı iktidarında vatandaş rahat bir nefes alacak. Her şey çok güzel olacak.

POLİTİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ