CHP Efeler Belediye Meclis Üyesi Altan Kemerci, esnafın içinde bulunduğu çıkmazı Aydın Haberleri'ne anlattı. Kepenkleri kapalı olan esnafın, Bağ-Kur, stopaj, kira, çek senetler ve ödemelerden dayanacak gücünün kalmadığını anlatan Kemerci, " Tüm Türkiye çapında esnaf ve işletmeler alınan yasak kararları yüzünden çok yakında kepenklerini kapatacaklar. Sadece iş yeri sahipleri değil, ailesine ekmek götüren çalışanlar da işsiz kalacak. Esnafın çalışmadığı dönemlerde bütün ödemeler devlet tarafından yapılmalıyken “Kepenklerini kapat!” dediğiniz esnaftan hiçbir şey yokmuş gibi Bağ-kur ödemesi almak, kira stopajından vazgeçmemek nedir?" dedi.

Kongre sürecinde olan AK Parti'de salonların dolu olmasını da sert bir dille eleştiride bulunan Kemerci şöyle konuştu; 

“YERİNDE GÖRÜN, ESNAF BATMIŞ MI BATMAMIŞ MI?”
" AK Parti Aydın Milletvekillerine soruyorum; Yaptığınız 1000 liralık yardım esnafın Bağ-Kur primlerini ödemeye yetiyor mu? Kira stopajından bile vazgeçmeyen, batan işletme yok diyen iktidarın Aydın Milletvekilleri lütfen şöyle bir esnaf ziyareti yapsınlar da yerinde görsünler esnaf batmış mı batmamış mı?

“KAPALI KEPENKLER BAĞ-KUR ÖDÜYOR”
Eğer buna rağmen sahada esnafın sorunsuz olduğuna kanaat getirirler ise kendi adıma söz veriyorum siyaseti bırakırım. Çalışmayan esnaf dükkan nasıl öder Bağ- Kur primini? Kahvehaneler ve cafelerden tutun da okulda kantin işleten esnafımıza, okul servislerine ve daha sayamadığım birçok sektör adına soruyorum; batmadık mı? Bitmedik mi? 1 yıldır dükkan çalıştırmıyoruz. Çalışanımız evine ekmek götüremiyor, biz ödeme yapamıyoruz. Çalışmayan dükkanları, işletmelerin masrafı katlandıkça katlanıyor. Hiçbir yerden gelir yok ama ödeme vakti zamanında isteniyor! İşçisine para veremeyen işletmeler Bağ-Kur ödüyor. Çalışmayan bir işletme nasıl Bağ-Kur primi öder. Bırakın Bağ-Kur ödemeyi kirasını ödeyemiyor. Bunu istemeniz için kepenklerin açık olması lazım.

"BORÇ YÜKÜNÜN ALTINA GİREN ESNAF ÇARESİZ"
Siz kapattığınız ve onca yükün altına ittiğiniz esnafa gel birde prim öde diyorsunuz. Dünyada eşi benzeri olmayan bir hükumet anlayışı ile karşı karşıyayız. Madem yardım konusunda sizler halkın gözünü boyamıyorsunuz vazgeçin kira stopajından. Servis esnafımız 6 aydır kontak çalıştırmadı. Yani bu insanların 3 kuruş gelirleri yok. Kırtasiyeci esnafımız okullar açılacak diye yatırım yaptı. Birçok firmaya çek kestiler, çek günleri geldi ödemeler nasıl olacak? Esnafımızı devletin acil desteklemesi lazım. Esnaf şu anda zaten para kazanamıyor, bitmiş durumda. Memlekette kepenk açamayanlar varken, hiçbir şey yokmuşçasına söylemler yapanlar artık bir kere olsun halkı düşünsünler, yandaşlarını değil.

“KONGRE SALONLARI TIKA BASA DOLU, ESNAFIN MASASI BOŞ”
Biz, esnaf bitti, kepenkler açılsın, kontaklar çalışsın servisler yapılsın, HES kodu ile işletmeler işine gücüne baksın dedikçe onlar kendisi için çalıştı. Hala binlerce kişinin katıldığı kongreler veya açılışlar yapılıyor. Bizim çalışanlarımız ve esnafımız ise 3 kişi bir araya gelemiyor. Her gün bir ilde kongre oluyor ve binlerce kişi tıka basa salonları dolduruyor. Soruyorum; esnafımızın kepenkleri ardında bir çalışan bile yokken sizin salonlarınıza nasıl oluyor da binlerce kişi doluşuyor?”