Kurlarda yaşanan dalgalanan ile birlikte birçok kalemde yaşan zam furyasına yılbaşında da devam edildi. Akaryakıttan elektriğe, doğalgazdan temel ihtiyaçlara kadar yapılan zamlar vatandaşları kara kara düşündürüyor.

CHP Efeler Belediye meclis üyesi Altan Kemerci, yaptığı açıklamada son dönemde artan zamlar sebebiyle vatandaşın belinin büküldüğünü kaydetti. “Erken seçim” çağrısı yapan Kemerci açıklamasında şunları söyledi:

“1 Ocak 2022 itibariyle pazarda, kasapta, markette, giyimde, hizmette aklınıza gelebilecek tüm tüketim noktalarında, temel ihtiyaçlardan tutun özel lüks tüketime kadar hemen hemen her şey de %100 - %200’lere varan zamlar yapıldı. Fiyatlar arttıkça haliyle zam oranlarına dayalı rakamlarda artmakta... Bu zor günlerde özellikle esnafın pandemi ile uğraşırken uğradığı ekonomik sekteye ve durağanlığa rağmen 2020-2021’de yapılan zamların üzerine bir de yeni yıl zamları ile artık içerisinde çıkılmaz bir hal almıştır. En küçük tüketim kaleminden en büyüğüne, en uygun tüketim noktasından en lüks tüketim noktasına varıncaya kadar her şey uçmuş gitmiş. Tüm düşünce ve inançlara sahip herkesin belki de tek ortak konusu ve derdi olmuştur. Kime değsen, kimi görsen herkes aynı konudan şikayet eder olmuş, insanlarımızın beli iyice bükülmüştür. Ücrete zam var, ücretten alınan doğrudan dolaylı vergilere de zam var. Görülen o ki yapılan maaş zamları yine ülkemiz insanları tarafından ödenmektedir... Milletin bir cebinden koyup diğer cebinden alınmaktadır.

20 yıl sonra geldikleri noktaya bakın!!

Yol yaptı diye kendilerine secde etmemizi isteyen güruh, 90’lı yılların enflasyonuna, devalüasyonuna, faiz oranına, üretimsizliğine geri göndermiştir ülkeyi…

Hem de daha az özgürlükler, daha az demokrasi, daha az adalet, daha az itibar, daha kötü eğitim sistemi, daha çok mülteci sorunu, daha çok yolsuzluk ve hırsızlıkla…

Bütçe açığını zamlarla finanse eden ekonominin, reel sektörü görmezden gelerek  giderek enkazın en büyüğünü bırakmanın derdinde olan bir hükümet... Yapılan zammı gözlerindeki ışıltıyla anlatan, milletle dalga geçen bir Ekonomi Bakanı ve diğer taraftan seçim olmadan rezervdeki altını ve doların kullanılması gerektiğini söyleyen kendine muhabir bir milletvekili gazeteci…

Gideceklerini hepimizden iyi biliyorlar. Bunu da kabullendiler. Kur garantileri, yüksek asgari ücret zammı vs. ile kamuyu ve hazineyi toparlanması zor bir duruma getirmeye çalışıyorlar.

Bu ülkenin bir an önce liyakatten uzak, cebini doldurma peşinde, ülkenin altına dinamit koymuş, insanların canına tak ettirmiş, mevcut hükümetten kurtulması için ERKEN SEÇİM şarttır”

POLİTİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ