Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor;


YENİ ANAYASA ÇALUŞMALARI

- İktidarımızın ilk dönemlerinde nice demokrasi ayıbıyla karşı karşıya kalmıştık. Meclis'e ayar verilmeye çalışılmasını, darbe girişimlerini unutmadık.
- Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi çalışmalarında hep anayasa karşımıza çıktı. YArgı reformunda da buna şahit olduk . Yamalarla sorunun çözülmeyeceğini gördük. 
- Yeni anayasayı hazırlmak için şartlar gayet uygun.
- İlk anayasa çalışmaları CHP'nin masayı devirmesiyle akamate uğramıştı. 
- Tercihimiz tüm siyasi partilerin bu sürecin içerisinde yer almasıdır. 
- Anayasalar doağaları gereği toplumun kahir ekseriyetinin onayını anlamak durumundadır. 
- Anayasa metni öyle bir metin olsun ki tarihi dönüm noktarından birisi oalrak gösterilsin, anayasa lüteratüründe örnek olsun.
- Bahçelinin ortaya koyduğu çerçeveyi memnuniyetle karşıladım: Cumhur ittifakı oalrak yeni anayasa konusunda muatabakat içindeyiz.

PANDEMİ SÜRECİ
- Sadece sosyal koruma kalkanı kapsamında vatandaşlarımıza ve çalışanlarımıza verdiğimiz destekler 51 milyar lirayı geçti.
- Hazinemiz, esnafımızın ve milletimizin emrindedir
- Salgın sürecinde aldığımız tedbirlerle nispeten daha az hasarla atlatıyoruz. Sorunun çözümü için yeni destekler gerçekleştiriyoruz. 
- Yaptığımız yatırımlarla farkımızı gösterdik.
- Faaliyetlerine ara verilen esnaflarımız başta olmak üzere, salgından olumsuz etkilenen her vatandaşımızın sıkıntısını biliyor, meselesini yakından takip ediyoruz. Bu sıkıntıların çözümü için sürekli yeni destek programları geliştiriyoruz.