Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması'nda açıklamalarda bulundu.

Muhalefetin eleştirilerine değinen Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşasında 5 bin kişinin çalıştığını belirterek "Millet aç’ diyor, 5 bin kişi burada çalışıyor, bu mesele ekonomide kafanız nasıl çalışıyor ona bakıyor. Biz bu noktada ekonominin kitabını evelallah yazdık, yazmaya devam ediyoruz" dedi. 

Konuşmasının devamında muhalefet partisi liderlerini hedef aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara yönelttiği "Kanunsuz emirlere uymayın" çağrısını 'tehdit' olarak niteleyen Erdoğan, "Bay Kemal tehdit ediyor. Öğretmenleri, subayları, polisleri, tehdit ediyor. Hangi memur sınıfında kardeşimiz varsa hepsini tehdit ediyor. Ama bilmiyor ki benim memur kardeşlerim kamu görevlilerim bunlara pabuç bırakmayacak" ifadesini kullandı.

'BU MAKAMDA OLDUĞUMUZ MÜDDETÇE KİMSE SİZİN KILINIZA DAHİ DOKUNAMAZ'
Kılıçdaroğlu'nun çağrısı sonrası bazı bürokratların kendilerine verilen emirlere karşı direndiği, yerine getirmeyi geciktirdiği ileri sürülmüştü. Erdoğan, kamu görevlilerine şöyle seslendi: 

"Türkiye'de ne mafyaya ne de mafya siyasetine yer vardır. Tehdit dilini özne haline getirenlerin bu ülkenin polisini, öğretmenini rahatsız etmesine izin vermeyeceğiz. Biz bu makamda olduğumuz müddetçe kimse sizin kılınıza dahi dokunamaz. Yeter ki siz çalışın, üretin, ülkemize aşkla hizmet edin. Yeter ki siz büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası hedefinden sapmayın. Gerisi teneke gürültüsünden ibarettir."

'BAY KEMAL DE GEZİCİ'
Ana muhalefet liderine eleştirilerini sürdürürken 2013 yılındaki Gezi Parkı eylemlerine değinen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ya siz neler yaptınız ki? Belediyelerinizde bizim insanlarımızı kapıya koydunuz. Hani yapmayacaktınız? Akşam yalan, sabah yalan. Gezi olaylarında Bay Kemal Taksim'de değil miydi? Ne işin vardı senin orada? Çünkü Bay Kemal'de gezici. Siz değil miydiniz Bezmialem Cami'ne bira kutularıyla giren. Bunlar tahribat yapar, biz iş yaparız."

'YA SEN BİR KADINSIN'
Erdoğan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ise isim vermeden "Dün 27 Mayıs'a giden yolu yalanla döşeyenler bugün de aynısını yapmak için devam ediyorlar. Bir kadın genel başkana Allah aşkına soruyorum sizlere küfretmek yakışır mı? Ya sen bir kadınsın. O küfrü nasıl yapıyorsun? Şunu bil ki bu millet kime neyi yakıştıracağını çok iyi biliyor" sözleriyle hedef aldı.

'CHP GİBİ FIRSATÇILARIN OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ'
Erdoğan, yıllardır konuşulan 3600 ek göstergeyle ilgili çalışmaları gelecek yılın sonuna kadar bitireceklerini söyledi. CHP'yi ise şöyle hedef aldı: "Gerçi bizim yıllar önce sözünü verdiğimiz ve hazırlıklarını başlattığımız 3600 ek gösterge meselesini sahiplenmeye çalışan CHP gibi fırsatçıların olduğunu görüyoruz."

POLİTİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ